O firmă austriacă acuzată de Microsoft de crearea unui soft malițios afirmă că softul său de spionaj ”Subzero” a fost destinat numai statelor membre UE

O firmă austriacă acuzată de Microsoft de crearea unui soft malițios afirmă că softul său de spionaj ”Subzero” a fost destinat numai statelor membre UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2022

O firmă austriacă despre care Microsoft a spus că a creat un software rău intenționat, care a fost detectat pe sistemele computerizate ale unora dintre clienții săi din cel puțin trei țări, a declarat că instrumentul său de spionaj ”Subzero” a fost destinat numai statelor membre ale Uniunii Europene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miercuri, Microsoft a declarat că firma DSIRF a implementat software-ul de spionaj sau spyware -- capabil să acceseze informații confidențiale, cum ar fi parole sau acreditări de conectare -- la un număr nespecificat de bănci, firme de avocatură și firme de consultanță strategice neidentificate, scrie News.ro.

"Subzero este un software al firmei austriece DSIRF, care a fost dezvoltat exclusiv pentru uz oficial în statele UE. Nu este nici oferit, vândut și nici pus la dispoziție pentru uz comercial. Având în vedere faptele descrise de Microsoft, DSIRF respinge hotărât impresia că a folosit greșit software-ul Subzero ", a spus DSIRF într-un comunicat trimis prin e-mail.

Nu este clar care dintre guvernele statelor membre ale UE, dacă există, au folosit softul.

DSIRF nu a răspuns solicitărilor de comentarii suplimentare.

Ministerul de Interne al Austriei a declarat, vineri, agenției locale de presă APA că investighează afirmațiile Microsoft. Ministerul nu a răspuns solicitărilor Reuters de comentarii.

Instrumentele spyware au intrat într-o atenție sporită în Europa și Statele Unite, după ce s-a descoperit că Pegasus, programul spyware dezvoltat de firma NSO din Israel, a fost folosit de guverne pentru a spiona jurnaliștii și dizidenții.

DSIRF a declarat că a angajat un expert independent care să investigheze problemele ridicate de Microsoft și că a contactat gigantul tehnologic din SUA pentru ”colaborare în această problemă”. Microsoft a refuzat să ofere comentarii suplimentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
subzero
dsirf
malware