OpenAI este în discuții avansate pentru a atrage 1 miliard de dolari de la SoftBank, în vederea construirii unui ”iPhone al inteligenței artificiale”

OpenAI este în discuții avansate pentru a atrage 1 miliard de dolari de la SoftBank, în vederea construirii unui ”iPhone al inteligenței artificiale”
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

OpenAI, creatorul ChatGPT, este în discuții avansate cu fostul designer Apple Jony Ive și cu Masayoshi Son, de la SoftBank, pentru a construi ”un iPhone al inteligenței artificiale”, cu ajutorul unei finanțări de peste 1 miliard de dolari de la conglomeratul japonez, potrivit publicației Financial Times, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Sam Altman, șeful OpenAI, a apelat la compania Ive LoveFrom pentru a dezvolta primul dispozitiv de consum al creatorului ChatGPT, scrie News.ro.

Nicușor Dan l-a demis pe șeful Poliției Locale București, pentru Parcul IOR CITEȘTE ȘI Nicușor Dan l-a demis pe șeful Poliției Locale București, pentru Parcul IOR

Discuțiile sunt ”serioase”, dar nu s-a convenit nicio înțelegere și ar putea trece câteva luni până la anunțarea oficială a unei inițiative, se arată în articol, adăugând că Son, Altman și Ive au discutat despre crearea unei companii care s-ar baza pe talent și tehnologie din cele trei grupuri ale lor.

SoftBank a refuzat să comenteze articolul din FT. OpenAI nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters. Ive și LoveFrom nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Site-ul tehnologic The Information a relatat pentru prima dată, marțim că Ive și Altman au discutat despre construirea unui nou dispozitiv hardware bazat pe AI și că Son a fost, de asemenea, implicat în unele aspecte ale conversației.

VIDEO Un român cu un câine a câștigat Show-ul America\'s Got Talent și 1 milion de dolari CITEȘTE ȘI VIDEO Un român cu un câine a câștigat Show-ul America's Got Talent și 1 milion de dolari

Ive a fost un colaborator creativ apropiat cofondatorului Apple, Steve Jobs. A petrecut mai mult de două decenii la gigantul tehnologic și a condus designul iMac-urilor de culoarea bomboanelor, care au ajutat Apple să își revină în anii 1990, precum și designul iPhone-ului.

SoftBank a căutat săîncheie acorduri în AI, inclusiv o potențială investiție în OpenAI, după listarea de succes a unității sale Arm, a scrisFT la începutul acestei luni, adăugând că Son vrea să investească zeci de miliarde de dolari în tehnologie.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
softbank