OpenAI începe să lanseze un model puternic de inteligență artificială cunoscut sub numele de GPT-4, pregătind terenul pentru proliferarea și mai multor tehnologii de tip uman

OpenAI începe să lanseze un model puternic de inteligență artificială cunoscut sub numele de GPT-4, pregătind terenul pentru proliferarea și mai multor tehnologii de tip uman
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2023

OpenAI, creatoarea chatbotului de succes ChatGPT, a declarat că începe să lanseze un model puternic de inteligență artificială cunoscut sub numele de GPT-4, pregătind terenul pentru proliferarea și mai multor tehnologii de tip uman, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Startupul, finanțat de Microsoft, a declarat într-o postare pe blog că cea mai recentă tehnologie a sa este ”multimodală”, ceea ce înseamnă că imaginile, precum și mesajele text o pot stimula să genereze conținut, scrie News.ro.

Google „a pierdut” un smartphone Pixel 7A înainte de lansare CITEȘTE ȘI Google „a pierdut” un smartphone Pixel 7A înainte de lansare

Funcțiile de introducere a textului vor fi disponibile mai întâi pentru abonații ChatGPT Plus și pentru dezvoltatorii de software, cu o listă de așteptare, în timp ce capacitatea de introducere a imaginii rămâne o previzualizare a cercetării sale.

Lansarea foarte așteptată semnalează modul în care angajații de birou pot apela la AI în continuă îmbunătățire pentru mai multe sarcini, precum și modul în care companiile de tehnologie sunt blocate în competiție pentru a câștiga afaceri din astfel de progrese.

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunțat marți ”o baghetă magică” pentru software-ul său de colaborare, care poate redacta practic orice document, cu câteva zile înainte ca Microsoft să prezinte AI pentru procesorul său Word concurent, care este probabil alimentat de OpenAI.

Cea mai recentă tehnologie a startupului a reprezentat în unele cazuri o îmbunătățire vastă față de versiunea anterioară, cunoscută sub numele de GPT-3.5, a spus compania.

Într-o simulare a examenului de barou solicitat absolvenților de facultate de drept din SUA înainte de practica profesională, noul model a obținut un punctaj în jurul primilor 10% dintre cei care iau testul, comparativ cu modelul mai vechi, care se clasifică între ultimii 10%, a spus OpenAI.

În timp ce cele două versiuni pot părea similare în conversația obișnuită, ”diferența apare atunci când complexitatea sarcinii atinge un prag suficient”, a spus OpenAI, menționând că ”GPT-4 este mai fiabil, creativ și mai capabil să gestioneze instrucțiuni mult mai nuanțate."

În timp ce cele două versiuni pot părea similare în conversația obișnuită, ”diferența apare atunci când complexitatea sarcinii atinge un prag suficient”, a spus OpenAI, menționând că ”GPT-4 este mai fiabil, creativ și mai capabil să gestioneze instrucțiuni cu mai multe nuanțe."

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
gpt-4