Meta lansează o nouă rundă de concedieri în masă

Meta lansează o nouă rundă de concedieri în masă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 mar 2023

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, va concedia 10.000 de angajați în perioada următoare, în a doua rundă de concedieri în masă din ultimele patru luni, în contextul în care gigantul din social media își continuă procesul de restructurare, cu tința de a deveni “mai suplu și mai eficient”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile companiei s-au apreciat cu până la 8% în urma anunțului.

Meta renunță la NFT-uri CITEȘTE ȘI Meta renunță la NFT-uri

Întrun e-mail trimis angajaților și publicat pe blogul companiei, fondatorul și directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a declarat că noua rundă de concedieri va fi implementată în mai multe etape pe parcursul lunilor următoare.

În noiembrie, Meta a anunțat că va concedia peste 11.000 de angajați, reprezentând aproximativ 13% din totalul forței sale de muncă la acel moment.

Noile disponibilizări vor sprijini planurile Meta de a se transforma întro companie “mai suplă și mai eficientă”, potrivit lui Zuckerberg.

Suplimentar, Meta va desființa un număr de aproximativ 5.000 de posturi deschise dar neocupate încă, a precizat acesta.

Acțiunile Meta se apreciau cu 5,4% pe bursa de la New York în jurul orei 16:20 (ora României), după ce anterior au avansat cu până la 7,9%, atingând un maxim intraday de 195,2 dolari.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
meta
facebook
concedieri facebook