Opt din zece utilizatori români de smartphone sau tablete le folosesc pentru a-și gestiona banii

Opt din zece utilizatori români de smartphone sau tablete le folosesc pentru a-și gestiona banii
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2016

Românii care folosesc dispozitivele mobile, precum smartphone-uri sau tablete, pentru a-și gestiona banii și a efectua plăți au ajuns să reprezinte 79% din totalul posesorilor de astfel de dispozitive, România situându-se astfel pe poziția a opta în Europa din acest punct de vedere, pe fondul adoptării pe scară tot mai largă a tehnologiei contactless, potrivit unui studiu publicat luni de operatorul de carduri Visa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În România, rata de penetrare a telefoniei 4G ester încă slabă raportată la cea din

Numărul europenilor care utilizează în mod regulat un dispozitiv mobil pentru a face plăți s-a triplat în acest an față de 2015, de la 18% la 54%, arată news.ro.

Pe primul loc în Europa se află Turcia, cu un procent de 91%, pe doi Danemarca, cu 89%, iar pe trei Norvegia, cu 87%.

Peste jumătate (57%) dintre românii care folosesc un dispozitiv mobil pentru a face plăți achiziționează bunuri de mare valoare, cum ar fi produse electronice sau vacanțe, iar aproape două treimi (64%) își plătesc facturile de pe dipozitive mobile.

Guvernul SUA nu mai permite accesul la bordul avioanelor cu smartphone-uri Galaxy Note 7 CITEȘTE ȘI Guvernul SUA nu mai permite accesul la bordul avioanelor cu smartphone-uri Galaxy Note 7

În Europa, 41% dintre respondenți au declarat că își verifică frecvent soldul, online sau prin aplicații bancare, de pe dispozitive mobile.

Studiul a fost realizat în rândul a peste 36.000 de consumatori online din 19 țări europene și arată o schimbare semnificativă în obiceiurile consumatorilor, față de 2015.

38% dintre participanți declarau anul trecut că nu au utilizat niciodată un dispozitiv mobil pentru a face plăți și nici nu intenționau, iar în prezent, numărul acestora a scăzut la 12%.

Pe categorii de vârstă, cea mai mare rată de creștere, de 33%, se înregistrează în rândul celor de 55-64 de ani, în timp ce generația „Millennials”, cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, prezintă o rată de creștere de 24%.

Creșterea numărului de plăți digitale este și o consecință a adoptării pe scară tot mai largă a tehnologiei contactless, potrivit studiului.

”În România, 42% dintre respondenți au declarat că au folosit cardul contactless de debit sau de credit pentru a plăti anul acesta. La nivelul Europei, utilizatorii tehnologiei contactless sunt mai deschiși să adopte metode de plată mai noi decât cei care nu utilizează carduri contactless”, se arată în studiu.

Utilizatorii de carduri contactless sunt mai interesați de utilizarea unui dispozitiv mobil ca metodă de plată într-un magazin decât utilizatorii de carduri non-contactless, raportul fiind de 52% la 32%, și sunt mai interesați să cumpere prin aplicațiile comercianților.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
tablete
internet