ASUS: Anul acesta vor fi vândute în România 3,8 - 4 milioane de smartphone-uri

ASUS: Anul acesta vor fi vândute în România 3,8 - 4 milioane de smartphone-uri
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 5 oct 2016

Piața locală de telefoane mobile inteligente (smartphone-uri) va atinge 3,8 – 4 milioane de bucați în acest an, în creștere cantitativă de 20% față de anul trecut, a declarat Bogdan Ivașcu, director de produs la ASUS România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Valoric, piața va crește cu aproximativ 25% față de 2015. Circa 70% dintre vânzările de telefoane inteligente sunt realizate de către operatorii telecom”, a spus Ivașcu.

El a adăugat că piața locală este departe de a fi una matură, în condițiile în care 70% din telefoane sunt vândute cu prețuri sub 200 euro.

“Puterea de cumpărare redusă a consumatorilor își spune cuvântul. Clienții încă se uită la preț atunci când decid cumpărarea unui telefon”, a spus Ivașcu.

Potrivit datelor prezentate, telefoanele cu diagonala între 5-5,4 inch dețin o pondere de aproximativ 50% în vânzări, urmate de cele de 4,5 – 4,9 inch, cu o cotă de 15%, și 4-4,4 inch, cu 13%.

De asemenea, telefoanele dotate cu procesoare quadcore domină vânzările, cu o cotă de 60%, locurile următoare revenind terminalelor cu procesoare dualcore – 16% și octacore – 15%.

La un an de la intrarea în România pe piața telefoanelor mobile, ASUS are o cotă de circa 5% în total piață telefoane mobile la liber.

Estimările companiei arată că, în acest an, ASUS va vinde în România circa 100.000 de telefoane.

Creșterea vânzărilor de telefoane premium și gadgeturi au majorat afacerile QuickMobile cu 75% la 6 luni, depășind 70 mil. lei CITEȘTE ȘI Creșterea vânzărilor de telefoane premium și gadgeturi au majorat afacerile QuickMobile cu 75% la 6 luni, depășind 70 mil. lei

În intervalul de preț cuprins între 200 și 300 euro, producătorul taiwanez are o cotă de aproximativ 9%.

Datele ASUS arată că telefoanele cu diagonala cuprinsă între 5,5 inch și peste au atins o pondere de 15%.

Deasemenea, 80% din vânzările ZenFone2 sunt reprezentate de segmentul mediu și de vârf.

Prin intermediul a peste 200 de parteneri, ASUS România comercializează telefoane, tablete, calculatoare, laptop-uri, monitoare, elemente de rețelistică (antene, routere, adaptoare), unități de stocare, proiectoare și alte componente IT&C.

Principalii distribuitori Asus pe piața romănească sunt Network One Distribution (NOD), Elkoteck, Scop Computers și Likeit Solutions, precum și marii retaileri electroIT.

Subsidiara din România a ASUS și-a propus pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de 120 milioane de dolari, pe fondul extinderii portofoliul de produse comercializate pe piața românească, inclusive pe telefoane mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
asus
telefoane
vânzări
date statistice