OVES Enterprise deschide al doilea birou în SUA, în Washington DC

OVES Enterprise deschide al doilea birou în SUA, în Washington DC

Mihai Filip, CEO OVES Enterprise

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2023

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, deschide cel de-al doilea birou din SUA, în Washington DC. Investiția estimată pentru deschidere este de 250.000 de euro și include cheltuieli cu documente și taxe locale, precum și chiria spațiului aferentă primului an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OVES Enterprise are prezență în SUA de la finalul anului trecut, când a inaugurat biroul din Silicon Valley, marcând, astfel, intrarea pe continentul american. Compania din Cluj-Napoca are birouri în Europa (România, UK și Germania), Orientul Mijlociu (Dubai) și SUA.

Biroul în Washington DC va accelera extinderea OVES Enterprise în industria de Defence, care este între prioritățile din prezent.

Twitter - prima achiziție sub conducerea lui Elon Musk CITEȘTE ȘI Twitter - prima achiziție sub conducerea lui Elon Musk

„SUA sunt cel mai atractiv punct pe harta industriei de spațiu și apărare din întreaga lume, iar regiunea Washington, Virginia, este polul dezvoltării celor mai mari companii de Defence. Este fără-doar-și-poate locul în care trebuie să fie orice companie de software cu capabilități în această direcție. Biroul OVES Enterprise din Washington DC este un argument în plus pentru a accelera investițiile de resurse umane și financiare în verticala de Defence, una dintre prioritățile noastre pentru următorii ani.

În SUA avem deja proiecte de amploare, cu un grad ridicat de complexitate și inovație, în Apărare, alături de Healthcare, Data, Fintech și eCommerce și suntem în măsură să fructificăm oportunități în Aeronautică și Green Energy, alte domenii vedetă în această regiune a globului”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Până la finalul anului, aproximativ 30% - 40% din cifra de afaceri a companiei va fi generată de business-ul din SUA. Proiectele pe segmentul Defence vor contribui semnificativ la acest procentaj, în prezent, cota fiind de circa 12% și în creștere. 

„O echipă cu prezență fizică în SUA ne va ajuta să construim infrastructura pentru a ridica finanțare pentru produsele pe segmentul de Defence pe care le dezvoltăm.

Twitter - prima achiziție sub conducerea lui Elon Musk CITEȘTE ȘI Twitter - prima achiziție sub conducerea lui Elon Musk

De asemenea, fiind într-o industrie foarte reglementată, în procesul de selecție al furnizorilor de dezvoltare software, prezența în regiune este un criteriu eliminatoriu pentru marii jucători, care se asigură, astfel, că furnizorul se supune aceleiași legislații și acelorași reguli”, mai spune Mihai Filip.

Investițiile în extinderea internațională ale OVES Enterprise vor ajunge la aproximativ 500.000 de euro la finalul anului, compania țintind deschiderea de noi birouri, fie in Europa, fie în altă regiune din SUA.

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înființată în 2015 la Cluj-Napoca. OVES Enterprise are, în prezent, aproape 200 de angajați și colaboratori și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

viewscnt
Afla mai multe despre
oves enterprise
sua