Comisia Europeană a aprobat, condiționat, achiziționarea OMV Slovenia de către MOL

Comisia Europeană a aprobat, condiționat, achiziționarea OMV Slovenia de către MOL
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2023

Comisia Europeană (CE) a aprobat, conform Regulamentului UE privind concentrările economice, propusa achiziționare de către compania energetică ungară MOL a subsidiarei OMV din Slovenia, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aprobarea este condiționată de vânzarea a 39 de benzinării din Slovenia grupului Shell, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ SRI a descoperit riscuri de securitate cibernetică în aplicația TikTok. Recomandare către autoritățile și instituțiile publice să-și dezinstaleze aplicația CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ SRI a descoperit riscuri de securitate cibernetică în aplicația TikTok. Recomandare către autoritățile și instituțiile publice să-și dezinstaleze aplicația

Decizia vine după ce Comisia Europeană a inițiat o investigație aprofundată a propusei achiziționări a OMV Slovenia de către MOL.

MOL și OMV Slovenia sunt al treilea și, respectiv, al doilea mare furnizor cu amănuntul de combustibili din Slovenia, lider fiind grupul Petrol.

În urma investigației, Executivul comunitar și-a exprimat îngrijorarea că tranzacția, așa cum a fost inițial notificată, va afecta concurența pe segmentul livrărilor de benzină și motorină către persoanele individual din Slovenia. Pentru a rezolva temerile legate de concurență ale CE, MOL a fost de acord cu vânzarea a 39 de benzinării din Slovenia grupului Shell. Acesta operează în prezent o rețea de nouă benzinării în Slovenia, din care opt sunt pentru camioane.

Aceste angajamente răspund deplin temerilor CE legate de concurență, prin urmare Executivul comunitar a ajuns la concluzia că tranzacția, modificată în urma angajamentelor, nu va mai ridica probleme de concurență.

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
omv