OVES Enterprise investește peste 500.000 de euro pentru a intra pe piața dronelor, inclusiv în România

OVES Enterprise investește peste 500.000 de euro pentru a intra pe piața dronelor, inclusiv în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

OVES Enterprisecompanie românească de dezvoltare de software, investește peste 500.000 de euro și își extinde activitatea cu o nouă linie de business, axată pe producția de drone. Decizia de investiție în acest domeniu a fost luată în urmă cu un an, compania dezvoltând acum atât zona de hardware, cât și pe cea de software. 

Urmărește-ne și pe Google News

„Lucrăm să construim dronele viitorului. Toate dronele noastre au capabilități dual use. Pot detecta și mine în sol, dar pot analiza și solul pentru agricultură. Pot transporta echipamente militare, dar, în viitor, vor putea transporta și pasageri. Pot supraveghea și securiza granițele, dar pot supraveghea și traficul. Toate pot fi folosite pe mai multe verticale”, spune CEO-ul Mihai Filip, menționând că, în paralel, lucrează și la partea de stabilizare a dronelor, în cazul în care aplicabilitatea lor presupune lansarea de micro muniție și folosirea acestora ca platformă de lansare.

Severina Pascu, unul dintre cei mai importanți executivi români din străinătate, se retrage din funcția de CEO adjunct al Sunrise CITEȘTE ȘI Severina Pascu, unul dintre cei mai importanți executivi români din străinătate, se retrage din funcția de CEO adjunct al Sunrise

OVES Enterprise dezvoltă, în prezent, 9 modele de drone, de diferite dimensiuni, atât cu rotoare, cât și cu aripi fixe. Toate produsele sunt finanțate din fonduri proprii, compania asigurând și partea de cercetare și dezvoltare, cu focus pe inovație și pe identificare de noi modalități de utilizare a dronelor. Recent, OVES Enterprise a testat cu succes și partea de AI în cazul dronelor, care sunt capabile, cu ajutorul AI-ului să zboare autonom în spatii închise, spre exemplu, dar și soluții de montare de mini panouri solare, pentru creșterea autonomiei sau modalități de utilizare a motoarelor cu combustie internă, făcute din aliaj de magneziu, pentru a reduce greutatea dronelor etc.

Anul viitor, OVES Enterprise va începe producția de drone și în România, într-o fabrică de lângă București, estimarea companiei fiind ca, la final de an, peste 30% din cifra de afaceri să fie generată de vânzările de drone și de software necesare pentru operarea acestora. 

Primul model de dronă produs de OVES Enterprise, OVES Octocopter, este deja disponibil. Acesta a fost fabricat în parteneriat cu o companie din UK. 

Banca JPMorgan din Marea Britanie va opri clienții să mai cumpere criptomonede CITEȘTE ȘI Banca JPMorgan din Marea Britanie va opri clienții să mai cumpere criptomonede

Compania a deschis în luna mai cel de-al doilea birou din SUA, în Washington DCOVES Enterprise are prezență în SUA de la finalul anului trecut, când a inaugurat biroul din Silicon Valley, marcând, astfel, intrarea pe continentul american. Compania din Cluj-Napoca are birouri în Europa (România, UK și Germania), Orientul Mijlociu (Dubai) și SUA.

Investițiile în extinderea internațională ale OVES Enterprise vor ajunge la aproximativ 500.000 de euro la finalul anului, compania țintind deschiderea de noi birouri, fie in Europa, fie în altă regiune din SUA.

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înființată în 2015 la Cluj-Napoca. OVES Enterprise are, în prezent, peste 200 de angajați și colaboratori și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite ale Americii.

viewscnt
Afla mai multe despre
oves enterprise
sua