Pană de Internet la nivel mondial cauzată de compania americană de telecomunicații CenturyLink

Pană de Internet la nivel mondial cauzată de compania americană de telecomunicații CenturyLink
scris 31 aug 2020

Compania americană de telecomunicații CenturyLink a fost afectată de o pană de rețea de câteva ore, care a afectat site-uri de web, platforme de streaming și jocuri video în Statele Unite și Europa, inclusiv transmisiunile în direct ale unor meciuri, relatează AFP.

”La 30 august, clienți din diverse piețe internaționale au fost afectați de o pană prin rețeaua noastră”, a declarat duminică societatea, contactată de AFP.

”Putem confirma că toate serviciile au fost restaurate la ora (locală 11.12 (18.12, ora României)”, a anunțat CenturyLink.

Bank of America: Valoarea de piață a companiilor americane de tehnologie a devenit mai mare decât întreaga piață europeană de capital CITEȘTE ȘI Bank of America: Valoarea de piață a companiilor americane de tehnologie a devenit mai mare decât întreaga piață europeană de capital

Potrivit site-ului Downdetector, pana a durat cinci ore, scrie News.ro.

Cel puțin 10.000 de clienți ai companiei, cu sediul la Monroe, în Louisiana, s-au confruntat cu probleme de conexiune timp de mai multe ore, potrivit Downdetector.

Între aceștia se află site-uri majore precum Amazon, eBay, Starbucks sau platforme de streaming Hulu și de jocuri video PlayStation network și XBox Live.

În Franța, abonații Téléfoot au văzut un ecran negru pe aplicațiile canalului, care a afectat difuzarea meciurilor din Ligue 1.

CenturyLink nu a precizat motivul acestei pene, însă ea ar putea avea legătură cu probleme de rețea la unul dintre centrele sale de sate, potrivit site-ului societății.

În 2018, CenturyLink a fost victima unei erori (bug) masive, care a afectat bancomatele și liniile telefonice de urgență 911 în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
centurylink
internet