Pe TikTok, conținutul care sprijină Palestina are mult mai multe vizualizări decât cele în suportul Israelului

Pe TikTok, conținutul care sprijină Palestina are mult mai multe vizualizări decât cele în suportul Israelului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 nov 2023

O analiză a conținutului TikTok ce are legătură cu războiul dintre Hamas și Israel arată că suportul pentru palestinieni este mult mai mare decât pentru israelieni în cadrul platformei sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hashtag-ul #StandwithPalestine a găzduit în ultimele două săptămâni în jur de 210.000 de postări pe TikTok. În același timp, cel mai folosit hashtag pentru conținutul pro Israel, #StandwithIsrael numără doar 17.000 de postări.

#StandwithPalestine este popular în Pakistan, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Qatar, în vreme ce #StandwithIsrael este cel mai folosit în Malaezia, Grecia, Lituania și Croația.

VIDEO&FOTO Huawei renunță, după 6 ani, la primul său Customer Service Center din București, deschis în locul unui magazin de artă celebru CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Huawei renunță, după 6 ani, la primul său Customer Service Center din București, deschis în locul unui magazin de artă celebru

Ponderea interesului exprimat pe TikTok pentru cele două părți implicate în conflict este relevantă în contextul în care din ce în ce mai mulți tineri urmăresc știrile pe platforme precum TikTok și Instagram.

TikTok susține în mod oficial că este o platformă de entertainment și că știrile și politica nu sunt o prioritate pentru companie.

În același timp, platforma consideră Hamas ca fiind o grupare teroristă, iar conținutul terorist nu este permis.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
palestina
israel
război