Pentagonul invită experți externi și hackeri să încerce să-i spargă serverele pentru recompense financiare

Pentagonul invită experți externi și hackeri să încerce să-i spargă serverele pentru recompense financiare
scris 3 mar 2016

Departamentul de Apărare al SUA a lansat proiectul "Hack Pentagon", prin care experți externi și hackeri sunt invitați să testeze securitatea sistemelor informatice publice. Pentagonul susține că ia în considerare să ofere recompense financiare pentru cei care reușesc să-i spargă serverele, transmite BBC.

Metoda este deja consacrată în rândul companiilor private, care invită adeseori hackerii să testeze securitatea unor sisteme informatice sau site-uri în schimbul unor recompense financiare, conform news.ro

"Am încredere că această inițiativă va duce la întărirea securității noastre digitale și, prin urmare, va spori securitatea națională. Scopul nu este de a compromite aspectele critice ale sistemelor noastre, ci de a ne provoca securitatea digitală într-un mod nou și inovativ", a declarat secretarul american pentru Apărare, Ash Carter.

De altfel, Pentagonul a angajat anterior hackeri pentru a-și testa sistemul informatic, însă este pentru prima dată când sunt invitați experți externi și hackeri neafiliați Guvernului să spargă serverele statului. În program nu vor fi incluse și rețelele de securitate cruciale și confidențiale ale Pentagonului.

Twitter a avertizat mai mulți utilizatori că sunt ținta unor hackeri sponsorizați de stat CITEȘTE ȘI Twitter a avertizat mai mulți utilizatori că sunt ținta unor hackeri sponsorizați de stat

Un oficial a precizat că Pentagonul așteaptă mii de hackeri să se înscrie înainte de începerea programului, în luna aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
pentagon
servere
hackeri