Peste 272 milioane de conturi Mail.ru, Google, Yahoo și Microsoft au fost sparte și sunt disponibile online

Peste 272 milioane de conturi Mail.ru, Google, Yahoo și Microsoft au fost sparte și sunt disponibile online
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 mai 2016

Conturile de email a peste 272 milioane de utilizatori ai serviciilor Mail.ru, Google, Yahoo și Microsoft au fost sparte de hackeri și sunt în prezent disponibile în mediul online, pe paginile clandestine din Rusia, potrivit expertului în securitate cibernetică Alex Holden, director general și fondator al companiei Hold Security.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Holden a declarat pentru Reuters că un hacker din Rusia a oferit angajaților Hold Security acces la o bază de date cu peste 1 miliard de nume de utilizatori și parole de email. Inițial, hackerul a cerut suma de 50 ruble (mai puțin de 1 dolar) în schimbul informațiilor, însă s-a mulțumit cu o serie de comentarii măgulitoare, postate de experții Hold Security pe forumurile frecventate de hackeri.

După eliminarea adreselor duplicate, pe lista furnizată de hacker se regăsesc 57 milioane conturi Mail.ru, 40 milioane de conturi Yahoo! mail, 33 milioane de conturi Hotmail și 24 milioane de conturi Gmail, a spus Holden.

Rata malware-ului în email-uri a continuat să crească în primele două luni CITEȘTE ȘI Rata malware-ului în email-uri a continuat să crească în primele două luni

De asemenea, lista include și câteva sute de mii de adrese de pe servere de email din Germania și China. În total, 272,3 milioane de conturi de email au fost compromise, printre acestea regăsindu-se și conturile angajaților mai multor bănci și companii din SUA, potrivit șefului Hold Security.

"Informațiile circulă pe piața neagră, iar această persoană a arătat că este dispusă să le ofere celor care sunt drăguți cu ea", a spus Holden.

Hackerii se folosesc de datele de autentificare ale utilizatorilor pentru a accesa listele de contacte asociate conturilor și a coordona diferite atacuri online, precum cele de tip phishing, prin care se solicită furnizarea de date confidențiale.

Potrivit unui studiu recent al Cloud Security Alliance, 22% din atacurile cibernetice majore sunt inițiate de pe conturi care au fost sparte în prealabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
conturi sparte
hacker
rusia
alex holden
email
parole
adrese