Peste 40% dintre utilizatorii rețelelor de socializare din Marea Britanie au distribuit știri false

Peste 40% dintre utilizatorii rețelelor de socializare din Marea Britanie au distribuit știri false
scris 11 mai 2019

Mai mult de patru din 10 britanici care au distribuit știri politice pe rețelele de socializare au recunoscut că au diseminat materiale false sau inexacte, potrivit unui nou studiu academic, citat vineri de Press Association.

Aproape o cincime dintre aceștia (18,7%) spun că fac acest lucru pentru a enerva în mod deliberat alte persoane ("trolling"), potrivit cercetării.

Instagram va bloca hashtag-uri care răspândesc informații false legate de vaccinare CITEȘTE ȘI Instagram va bloca hashtag-uri care răspândesc informații false legate de vaccinare

Bărbații sunt mai înclinați să distribuie știri false în comparație cu femeile și internauții tineri, iar persoanele preocupate de politică au, de asemenea, tendința de a distribui mai multă informație falsă, scrie Agerpres.

Circa 42,8% au mărturisit că au distribuit știri false, 17,3% dintre aceștia recunoscând că știau că informația era falsă atunci când au distribuit-o.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
marea britanie
retele de socializare