Piața Chromebook-urilor a crescut cu 75% în al doilea trimestru

Piața Chromebook-urilor a crescut cu 75% în al doilea trimestru
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 aug 2021

Laptopurile cu sistemul de operare Chrome OS, al Google, continuă să crească, chiar și când efectele pandemiei încep să se diminueze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În al doilea trimestru al acestui an au fost livrate 11,9 milioane de unități de Chromebook-uri, ceea ce reprezintă o creștere de 75% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Deși nu se compară cu creșterea de 275% din primul trimestru al anului, performanța recentă este, totuși, una notabilă, având un ritm mult mai bun decât piața PC-urilor în general, semn că Google continuă să vină tare din urmă cu Chrome OS.

Ochelarii inteligenți sunt următorii pe lista de lansări a Facebook CITEȘTE ȘI Ochelarii inteligenți sunt următorii pe lista de lansări a Facebook

Educația și business-ul sunt domeniile pe care gigantul american le vizează și unde are succes cu Chromebook-urile, care oferă simplitate și prețuri mai mici, însă sunt departe de funcționalitatea facilitată de Windows.

Pe zona de business, Apple se dovedește un rival redutabil pentru Google. Noile sisteme cu procesoare M1, dezvoltate intern, au fost foarte bine primite și vor crește în continuare. În plus, tabletele iPad, sunt, de asemenea, atractive, pentru multe segmente de afaceri.

VIDEO Huawei lansează seria P50, primele flagship-uri cu HarmonyOS CITEȘTE ȘI VIDEO Huawei lansează seria P50, primele flagship-uri cu HarmonyOS

HP, Lenovo, Acer, Dell și Samsung, în ordine, sunt cei mai mari producători de Chromebook-uri. HP are 36,4% din piață, urmat de Lenovo cu 21,6% și Acer cu 15,7%.

Deși abia pe locul 5, Samsung are cea mai mare creștere dintre producătorii de top. Cu 1,093 milioane de unități livrate, compania coreeană a crescut în ultimul trimestru cu 324,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
chromebook
chrome os
google