Piața PC-urilor a crescut în 2019

Piața PC-urilor a crescut în 2019
scris 14 ian 2020

Considerat “mort” în urmă cu o decadă, când începeau să se răspândească dispozitivele cu touchscreen, PC-ul găsește încă resurse să crească.

Atât Gartner, cât și IDC spun că piața PC-urilor a crescut în ultimul trimestru al anului trecut. Conform acestora, Q4 2014 a adus o creștere între 2,3% (70,6 milioane de unități) și 4,8% (71.8 milioane de unități).

Oricare variantă ar fi mai aproape de adevăr, rezultatele din ultimul trimestru au adus pe plus piața de PC-uri pe întreg anul trecut. Fie că este vorba de 0,6%, fie că vorbim de 2,7%, în 2019 PC-urile au reușit să crească.

2019 a fost cel mai bun an pentru Pokémon Go CITEȘTE ȘI 2019 a fost cel mai bun an pentru Pokémon Go

Dincolo de cifrele diferite, Gartner și IDC s-au pus de acord cu privire la companiile care au vândut cele mai multe PC-uri: Lenovo, HP și Dell. Ordinea este aceeași atât pentru Q4, cât și pentru întreg anul trecut.

Cele trei companii care domină piața au acumulat anul trecut aproximativ două treimi din vânzările de PC-uri.

Creșterea vine după o perioadă care părea fără ieșire, între 2012 și 2017, când se înregistrau scăderi trimestru de trimestru. 2018 a adus puțină speranță, prin rezultatele mixe, care amestecau scăderile cu stagnări și creșteri.

În 2019, cu excepția scăderii din primul trimestru, toate celelalte trei trimestre care au urmat au adus creșteri pentru piața de PC-uri.

Conform analiștilor, factorul decisiv a fost ciclul de upgrade la Windows 10. Multe business-uri au fost forțate de încheierea suportului pentru Windows 7 să treacă la Windows 10 și să cumpere PC-uri noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
idc
gartner
hp
dell
lenovo