Piața PC-urilor continuă să scadă

Piața PC-urilor continuă să scadă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 iul 2023

Pentru al șaselea trimestru consecutiv, piața PC-urilor a scăzut în T2 din cauza cererii reduse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cu pandemia și lucrul de la distanță rămase în urmă, piața PC-urilor a revenit trendul obișnuit de scădere, înregistrând și în al doilea trimestru o pierdere procentuală de două cifre.

Au fost livrate 61,6 milioane de unități în T2, conform IDC, ceea ce reprezintă o scădere de la an la an de 13,4%. Mai mult, este deja al șaselea trimestru consecutiv în care această piață continuă să scadă.

China a finalizat primele sale reguli pentru funcționarea serviciilor de inteligență artificială CITEȘTE ȘI China a finalizat primele sale reguli pentru funcționarea serviciilor de inteligență artificială

Toți producătorii importanți au scăzut în acest trimestru cu excepția Apple, care a înregistrat o creștere de 10,3%. Însă, Apple este avantajată de comparația cu T2 2022, când a suferit o scădere bruscă din cauză măsurilor anti-COVID luate la vremea respectivă în China.

Dell, Lenovo și Acer înregistrează scăderi procentuale de două cifre, iar HP pierde doar 0,8% și se apropie de Lenovo, care încă este liderul pieței.

Cererea scăzută este considerată de analiști ca fiind principala cauză a situației în care se află această piață. Reducerile de personal și implementarea unor instrumente de AI generativ au creat și mai multă confuzie în rândul producătorilor de PC-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
hp
apple
dell
acer