Chatgpt, investigat în SUA pentru răspândirea de informații false și gestionarea defectuoasă a datelor

Chatgpt, investigat în SUA pentru răspândirea de informații false și gestionarea defectuoasă a datelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iul 2023

Comisia Federală pentru Comerț a Statelor Unite a deschis o investigație care vizează ChatGPT, chatbot-ul dezvoltat de OpenAI și cel care a dat startul avalanșei de investiții și produse de inteligență artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FTC are în vedere două chestiuni distincte în cadrul investigației. Prima urmărește să vadă în ce mod au fost afectați oamenii de informațiile false furnizate de ChatGPT.

Este deja un lucru de notorietate faptul că chatboții în general, nu doar ChatGPT, „halucinează”, preferând să inventeze informații pentru a răspunde la o întrebare în loc să spună că nu cunosc răspunsul.

AI-ul conversațional Bard de la Google este disponibil în România. Ce îl poți întreba CITEȘTE ȘI AI-ul conversațional Bard de la Google este disponibil în România. Ce îl poți întreba

Există deja cel puțin un proces pe această temă, în care un DJ american a dat OpenAI în judecată după ce ChatGPT a spus că ar fi deturnat fondurile unui non-profit.

A doua chestiune este legată de politica de gestionare a datelor și intimitatea utilizatorilor. Aici se poate face legătura și cu modul în care OpenAI și alte companii își antrenează limbajele lingvistice, procesând fără discriminare toate textele disponibile în mod public online, chiar și pe cele protejate de drepturile de autor, precum cărți.

OpenAI nu a avut o replică la investigația deschisă de FTC, ci s-a rezumat la a spune că va colabora cu autoritate americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
investigație
sua
informații false
date