Piața smartphone-urilor a crescut cu 24% în primul trimestru

Piața smartphone-urilor a crescut cu 24% în primul trimestru
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 apr 2021

După un 2020 cu rezultate foarte slabe, din cauza pandemiei, primul trimestru din 2021 a adus pieței de de smartphone-uri cea mai mare creștere din ultimii 6 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În primul trimestru al acestui an au fost vândute 340 de milioane de smartphone-uri, conform numărătorilor făcute de Strategy Analytics. Față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea este de 24% - cea mai mare creștere trimestrială din 2015.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

În fruntea valului s-a aflat China, unde s-au vândut 94 de milioane de unități. China este regiunea cu cea mai mare creștere în primul trimestru, având 35% în plus față de anul anterior.

Cei mai importanți producători rămân, în ordine, Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo și Vivo. Aceștia și-au crescut cota comună de piață de la 71% în urmă cu un an, la 76%.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Asta pentru că, marii producători de smartphone-uri nu au fost afectați (încă) de criza de cipuri, având stocuri suficiente. Problemele sunt la nivelul producătorilor mai mici, care vor avea mai mult de suferit de pe urma crizei de componente.

Cu 77 de milioane de unități livrate și o cotă de piață de 23%, Samsung rămâne liderul de pieței. Producătorul coreean este urma de Apple, care a vândut 39 de milioane de iPhone-uri și are 17% din piață.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Ultimele trei locuri din top 5 sunt ocupate de trei companii chineze, Xiaomi, Oppo și Vivo. Cele trei au profitat de revenirea în forță a pieței chineze și înregistrează creșteri anuale cuprinse între 68% și 85%. Xiaomi are o cotă de piață mai mică cu doar 2% decât Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung
apple
xiaomi
oppo și vivo