Pokemon Go a generat venituri de peste 1 miliard de dolari

Pokemon Go a generat venituri de peste 1 miliard de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 feb 2017

Celebrul joc Pokemon Go a depășit pragul de 1 miliard de dolari venituri din momentul lansării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lansat în iulie 2016, jocul Pokemon Go a însumat venituri de peste 1 miliard de dolari în cele 6 luni de existență. Asta în condițiile în care nu a beneficiat de o lansare globală, iar în piețe importante, precum China, nu este prezent nici acum.

Informația vine de la firma de analiză Sensor Tower, cea care a urmărit îndeaproape evoluția fenomenului atât în ceea ce privește partea financiară, cât și a numărului de adepți.

400 de milioane de oameni folosesc funcțiile de comunicare audio și video din Facebook Messenger CITEȘTE ȘI 400 de milioane de oameni folosesc funcțiile de comunicare audio și video din Facebook Messenger

Performanța celor de la Niantic, producătorul jocului, este cel mai bine pusă în valoare prin comparație cu veniturile celorlalte aplicații și jocuri. Conform App Annie, toate aplicațiile și jocurile de Android și iOS au însumat anul trecut venituri de 35 de miliarde de dolari. Pokemon Go a avut venituri de 1 miliard de dolari în doar 6 luni.

Nu mai puțin adevărat este faptul că performanțele jocului au scăzut în ultimele luni. Recordul de venituri din perioada în care Pokemon Go era pe val este de 18 milioane de dolari într-o singură zi. În prezent, veniturile generate de joc sunt de “numai” 1,5 - 2,5 milioane de dolari pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
pokemon go
jocuri