Poliția britanică a arestat un hacker în legătură cu atacurile asupra Uber și Rockstar Games

Poliția britanică a arestat un hacker în legătură cu atacurile asupra Uber și Rockstar Games
scris 24 sep 2022

Un tânăr de 17 ani a fost arestat în Marea Britanie, acesta fiind bănuit că face parte din grupul Lapsus$ și ar fi fost implicat în atacurile de săptămâna trecută care au vizat Uber și Rockstar.

Arestul a avut loc în Oxfordshire, acolo unde se crede că locuiește unul dintre liderii Lapsus$ și unde, în luna martie, au fost arestați alți șapte adolescenți bănuiți de legături cu gruparea de hackeri.

Conform surselor citate de jurnalistul britanic Matthew Keys, arestarea ar fi rolul colaborării dintre poliția din Londra, Unitatea Națională de Criminalitate Cibernetică a Marii Britanii și FBI.

Utilizatorii Instagram, avertizați că sunt vizați de o campanie de tip phishing CITEȘTE ȘI Utilizatorii Instagram, avertizați că sunt vizați de o campanie de tip phishing

Atacurile asupra Uber și Rockstar au fost revendicate de un tânăr care spunea că are 18 ani și că securitatea Uber este foarte slabă, după ce a păcălit un angajat să-i dea datele de logare și a dobândit acces la multe sisteme ale companiei.

Tot ingineria socială a fost folosită și în cazul Rockstar Games, de unde hacker-ul a furat mai multe filmări din jocul GTA VI, aflat în lucru. Deși este unul dintre cele mai mari hack-uri din istoria industriei de jocuri, producătorul spune că acesta nu va afecta dezvoltarea jocului, care este cel puțin la doi ani distanță de a fi lansat.

Tânărul este bănuit de Uber că ar face parte din Lapsus$, grup care are la activ mai multe atacuri asupra unor mari companii de tehnologie, pe care a încercat să le șantajeze pentru bani. Printre victimile recente ale Lapsus$ se numără Microsoft, Samsung și Nvidia.

viewscnt
Afla mai multe despre
poliția
hacker
uber
rockstar games
lapsus$