Primul smartphone cu cameră foto ascunsă sub ecran vine din China

Primul smartphone cu cameră foto ascunsă sub ecran vine din China
scris 3 sep 2020

ZTE a prezentat Axon 20 5G, care va rămâne în istorie ca primul smartphone ce ascunde camera foto frontală sub ecran.

Vremea în care producătorii chinezi nu făceau decât să copieze inovațiile americane și coreene a apus, dovadă stând și faptul că prima companie care a reușit să ascundă perfect o cameră foto sub ecranul unui telefon este una din China.

Oficialii chinezi spun că, din punct de vedere hardware, inovația a fost posibilă prin folosirea unui material cu un grad foarte mare de transparență și a unei combinații de pelicule organice și anorganice.

FOTO Samsung a prezentat cel mai ieftin smartphone 5G al companiei CITEȘTE ȘI FOTO Samsung a prezentat cel mai ieftin smartphone 5G al companiei

Dincolo de asta, cei de la ZTE au avut de rezolvat problema efectului pe care montarea ecranului peste lentila foto îl avea asupra calității fotografiilor - și au făcut acest lucru prin algoritmi software.

Cum încă nu au fost prezentate sample-uri foto și nici nu a fost oferit spre testare noul smartphone, rămâne de văzut dacă totul arată și funcționează așa cum promite producătorul.

Ascunderea camerei foto frontale sub ecran este un pas tehnologic important în cursa creării unui telefon a cărei parte frontală să fie reprezentată doar de ecran, ca în filmele SF. În ultimii 2-3 ani, ramele din jurul ecranelor s-au “topit” treptat, iar zona camerei foto frontale a rămas ultimul element care stătea în calea acestui principiu de design.

Altfel, Axon 20 5G este un midrange standard, cu ecran de 6,9 inch, Snapdragon 765G, 6/8 GB RAM, 128/256 GB spațiu de stocare și care deocamdată este disponibil doar în China pentru aproximativ 270 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
zte