Profitul net al Samsung Electronics a stagnat în trimestrul al doilea, din cauza declinului vânzărilor de telefoane

Profitul net al Samsung Electronics a stagnat în trimestrul al doilea, din cauza declinului vânzărilor de telefoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2018

Profitul net al Samsung Electronics a stagnat în trimestrul al doilea, din cauza declinului puternic al profitului obținut din vânzarea de telefoane mobile, rezultatul fiind susținut de vânzările de cipuri de memorie, transmite MerketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare producător de telefoane mobile din lume livrează unul din cinci smartphone-uri la nivel global. Dar utilizatorii își păstrează telefoanele mai mult decât în trecut și sunt reticențifață de prețurile noilor telefoane vârf de gamă, caee pot porni de la 1.000 de dolari, scrie News.ro.

Pentru trimestrul încheiat pe 20 iuie, Samsung a anunțat că veniturile diviziei de dispozitive mobile au scăzut cu 20%, la 24.000 de miliarde de woni (21,4 miliarde dolari), de la 30,010 miliarde de woni (26,8 miliarde dolari) în urmă cu un an. Profitul operațional al diviziei a scăzut la 2.670 de miliarde de woni (2, 38 miliarde dolari), de la 4.060 miliarde de woni.

Samsung a arătat în comunicatul referitor la rezultatele trimestriale că va încerca să revigoreze vânzările prin devansarea lansării pe piață a telefonului Galaxy Note 9, care va debuta în cadrului unui eveniment organizat la new York pe 9 august, cu câteva săptămâni mai devreme comparativ cu modelul introdus de companie anul trecut. Compania a mai semnalat că va duce o politică mai agresivă de prețuri.

Dropbox oferă 1 TB spațiu de stocare suplimentar gratuit pentru unele din planurile disponibile CITEȘTE ȘI Dropbox oferă 1 TB spațiu de stocare suplimentar gratuit pentru unele din planurile disponibile

Profitul net al Samsung Electronic  a fost de 11.040 miliarde de woni (9,85 miliarde dolari), față de 11.050 miliarde de woni în urmă cu un an. Veniturile au scăzut la 58.500 miliarde de woni (52,2 miliarde dolari), de la 61.000 miliarde de woni.

Rezultatele generale ale Samsung au pus capăt unei serii de patru trimestre consecutive de profituri record, care au fost alimentate de cererea puternică pentru cipurile de memorie, care intră în componența smartphone-urilor fabricate de companii concurente, automobilelor autonome și  serverelor de date.

În trimestrul al doilea, cipurile de memorie au compensat impactul scăderii înregistrate pe segmentul telefoanelor și au generat 78% din profitul operațional al companiei, crescând la 11.610 miliarde de woni (10,4 miliarde dolari), cele mai bune rezultate obținute vreodată de companie pe acest segment. Anul trecut, Samsung a depășit Intel, devenind cel mai mare producător de cipuri din lume, în funcție de venituri.

Divizia de dispozitive mobile este expusă în mod special la scăderea cererii de telefoane. Spre deosebire de Apple, Samsung nu are servicii dezvoltate precum un magazin de aplicații sau un serviciu de streaming pentru muzică, care pot aduce venituri din partea utilizatorilor care își actualizează aplicațiile de pe telefoane.

Perspectivele viitorului telefon Galaxy Note 9 nu sunt foarte bune, potrivit analiștilor. Conform unui analist al firmei Susquehanna, Mehdi Hosseini, vânzările de Galaxy Mote 9 ar putea atinge doar  5 milioane de dispozitive în acest an, care ar fi un declin semnificativ comparativ cu cele 12 milioane de Galaxy Note 8 vândute anul trecut.

Acțiunile Samsung Electronics au scăzut cu circa 9% în acest an, în condițiile în care investitorii se întreabă cât va mai dura succesul cipurilor de memorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
telefoane