Profitul Samsung Electronics din primul trimestru va fi sub așteptările pieței din cauza scăderii prețurilor cipurilor

Profitul Samsung Electronics din primul trimestru va fi sub așteptările pieței din cauza scăderii prețurilor cipurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2019

Samsung Electronics a avertizat marți că va rata probabil așteptările pieței referitoare la profitul din primul trimestru, din cauza scăderii prețurilor cipurilor și a cererii pentru ecranele dispozitivelor, acesta fiind un anunț fără precedent înainte de publicarea estimărilor companiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul survine după ce Samsung, care este furnizor dar și concurent al Apple, și-a informat acționarii, săptămâna trecută, că avansul mai slab al economiei mondiale și cererea mai scăzută de cipuri, care reprezintă baza afacerilor sale, vor exercita presiuni asupra operațiunilor sale din 2019, scrie News.ro.

”Compania anticipează că amploarea declinului prețurilor cipurilor va depăși așteptările sale”, a afirmat Samsung în declarația depusă la autoritățile de reglementare înainte de publicarea estimărilor de prifit, săptămâna viitoare.

Telekom România anunță noi tarife pentru apelurile internaționale în Spațiul Economic European CITEȘTE ȘI Telekom România anunță noi tarife pentru apelurile internaționale în Spațiul Economic European

Samsung nu a explicat care este rolul acestei declarații. Un oficial al companiei a confirmat că liderul global producător de smartphone-uri, televizoare și cipuri de computere nu a mai publicat anterior comentarii înainte de estimările oficiale de profit.

Analiștii anticipau că Samsung va raporta un profit operațional de 7.200 de miliarde de woni (6,4 miliarde dolari) pentru perioada ianuarie-martie, cu peste 50% sub nivelul de 15,600 de miliarde de woni obținut în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit firmei Refinitiv SmartEstimate.

Vânzările ar urma să scadă de la 60.600 de miliarde de woni în urmă cu un an la 53.700 de miliarde de woni, potrivit estimărilor Refinitiv.

”Stocurile de cipuri cresc, iar performanțele slabe ale afacerilor cu ecrane de dispozitive, din cauza vânzărilor scăzute de iPhone-uri ale Apple, afectează profitabilitatea Samsung, a declarat Lee Won-sik, analist la Shinyoung Securities.

Prețurile cipurilor DRAM au scăzut în medie cu peste 20% în primul trimestru, potrivit DRAMeXchange, divizie a Trendforce care urmărește evoluția prețurilor cipurilor de memorie.

Daiwa Securities anticipează că divizia de ecrane a Samsung va înregistra o pe pierdere operațională de 620 de miliarde de woni în primul trimestru, iar profitul operațional al afacerilor cu semiconductori va scădea.

Potrivit analiștilor, incertitudinile provocate de tensiunile comerciale dintre Statele Unite și China și ritmul mai  lent de dezvoltare al economiei chineze umbresc perspectivele producătorilor de dispozitive electronice.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
cipuri