Profitul trimestrial al Samsung Electronics a scăzut cu două treimi, la cel mai redus nivel din ultimii opt ani

Profitul trimestrial al Samsung Electronics a scăzut cu două treimi, la cel mai redus nivel din ultimii opt ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2023

Profitul trimestrial al Samsung Electronics a scăzut cu două treimi, la cel mai redus nivel din ultimii opt ani, din cauza slăbiciunii economiei globale, care a redus cererea de cipuri și dispozitive electronice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Estimarea privind scăderea profitului făcută Samsung, cel mai mare producător de cipuri, smartphine-uri și televizoare din lume, care este un reper privind cererea de consum la nivel mondial, dă un ton slab privind rezultatele trimestriale alte altor companii de tehnologie, potrivit News.ro.

Prețurile petrolului au încheiat prima săptămână a noului an în scădere cu 8% CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului au încheiat prima săptămână a noului an în scădere cu 8%

Profiturile Samsung ar urma să scadă în continuare în trimestrul actuale, potrivit analiștilor, după ce compania sud-coreeană a anunțat că profitul operațional aferent perioadei octombrie-decembrie a scăzut cu 69%, la 4.300 miliarde de woni (3,37 miliarde de dolari), de la 13.870 de miliarde de woni cu un an în urmă.

Acesta este cel mai mic profit trimestrial raportat de Samsung după cel dn trimestrul trei al anului 2014 și este sub așteptările analiștilor, de 5.900 de miliarde de woni anticipat de analiștii firmei Refinitiv.

VIDEO ANPC retrage de la consum 2,8 tone de carne, din restaurante bucureștene. Șeful ANPC: Probabil, firme olandeze aduc carne refrigerată din America de Sud, o congelează cu lunile și o vând în România CITEȘTE ȘI VIDEO ANPC retrage de la consum 2,8 tone de carne, din restaurante bucureștene. Șeful ANPC: Probabil, firme olandeze aduc carne refrigerată din America de Sud, o congelează cu lunile și o vând în România

”Toate afacerile Samsung au avut dificultăți, dar cele mai afectate au fost cipurile și dispozitivele mobile”, a spus Lee Min-hee, analist la BNK Investment & Securities.

Veniturile trimestriale au scăzut probabil cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 70.000 de miliarde de woni, a spus Samsung într-o declarație scurtă. Datele complete vor fi publicate pe 31 ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
profit
trimestru
scadere