Propunere: Laptop sau tabletă - de la Guvern pentru anumiți elevi și toate cadrele didactice

Propunere: Laptop sau tabletă - de la Guvern pentru anumiți elevi și toate cadrele didactice
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2020

Un deputat PSD propune ca Ministerul Educației să asigure fiecărui cadru didactic și elevilor din categoriile dezavantajate un dispozitiv de tip laptop sau tabletă, conectat la Internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning desfășurate în afara orelor de la clasă.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

O inițiativă legislativă în acest sens a fost depusă la Parlament de deputatul PSD Roxana Mînzatu, care își motivează proiectul prin faptul că, în contextul actual generat de pandemia COVID-19, trebuie asigurată continuarea actului educațional.

iPhone “crește” anul acesta la 6,7 inch și va include un nou tip de stabilizare a imaginii CITEȘTE ȘI iPhone “crește” anul acesta la 6,7 inch și va include un nou tip de stabilizare a imaginii

”Sistarea activității la clasă a mutat procesul educațional integral în mediul online. Însă, la această ”școală online” nu au acces decât o parte dintre elevi. În lipsa unui computer sau a unei tablete, în lipsa conexiunii la internet, sute de mii de elevi din România sunt azi excluși total din procesul educațional. Din păcate, vorbim doar de o estimare, numărul exact al acestora fiind o enigmă chiar și pentru autorități”, susține alesul PSD.

Proiectul prevede astfel că Ministerul Educației are atribuția, în învățământul preuniversitar, asigurării ”fiecărui cadru didactic și fiecărui elev care are dreptul la bursă de ajutor social a unui dispozitiv de tip laptop sau tabletă, conectat la Internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning desfășurate în afara orelor de la clasă”.

Inițiatoarea, fost ministru al Fondurilor Europene în perioada iunie – noiembrie 2019, indică, în expunerea de motive la proiect, și unele soluții de finanțare, inclusiv finanțarea din fonduri ale Uniunii Europene. 

Vodafone Romania - amendat cu 3.000 euro pentru GDPR. A trimis răspuns pentru o reclamație la adresă de e-mail greșită CITEȘTE ȘI Vodafone Romania - amendat cu 3.000 euro pentru GDPR. A trimis răspuns pentru o reclamație la adresă de e-mail greșită

Începând din 2004, în cadrul programului ”EURO 200”, Guvernul acordă elevilor și studenților un ajutor financiar, reprezentând echivalentul în lei a 200 de euro, pentru achiziționarea unui calculator personal nou.

Guvernul a decis abia anul trecut, după zece ani de la ultima indexare, actualizarea plafonului cu indicele de creştere a preţurilor de consum. Astfel, pragul de venit brut pe membru de familie, pentru ca un elev să poată primi subvenția de 200 euro, a fost majorat de la 150 lei la 250 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
laptop
tableta
elev
cadru dicatic
minister
educatie
proiect
lege