Subvenția de 200 euro pentru cumpărarea unui computer va putea fi acordată anul acesta pentru 10.000 elevi și studenți

Subvenția de 200 euro pentru cumpărarea unui computer va putea fi acordată anul acesta pentru 10.000 elevi și studenți
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 3 apr 2019

Subvenția de 200 euro pentru cumpărarea unui computer va putea fi acordată în acest an pentru circa 10.000 de elevi și studenți. Guvernul a decis, miercuri, alocarea a 12 milioane lei pentru continuarea programului și în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De ce este important: Din 2004, în cadrul programului ”EURO 200”, Guvernul acordă elevilor și studenților un ajutor financiar, reprezentând echivalentul în lei a 200 de euro, pentru achiziționarea unui calculator personal nou.

Condiții de acordare: Guvernul a decis abia anul trecut, după zece ani de la ultima indexare, actualizarea plafonului cu indicele de creştere a preţurilor de consum. Astfel, pragul de venit brut pe membru de familie, pentru ca un elev să poată primi subvenția de 200 euro, a fost majorat de la 150 lei la 250 lei.

Grindeanu, fost premier și actual șef ANCOM, către Guvern: Fără \ CITEȘTE ȘI Grindeanu, fost premier și actual șef ANCOM, către Guvern: Fără "inovații", licitația 5G va fi un succes

Guvernul a decis miercuri alocarea unui plafon de 12 milioane lei în 2019 pentru desfășurarea programului, sumă egală sau apropiată cu cea alocată în ultimii doi ani.

În 2017 suma alocată pentru programul ”EURO 200” a fost de 12 milioane lei, în timp ce pentru anul 2018 bugetul alocat a fost de 12,32 milioane lei. 

De la începutul programului, circa 300.000 de elevi și studenți au beneficiat de subvenție, potrivit informațiilor Guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
calculator
subventie
200 euro
elevi
studenti
program
guvern
majorare
indexare
venit
minim
prag
plafon