Protestul moderatorilor Reddit va continua pe termen nelimitat

Protestul moderatorilor Reddit va continua pe termen nelimitat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iun 2023

După un nou comentariu provocator al CEO-ului Reddit, o parte din moderatorii rețelei sociale s-au decis să continue protestul pe termen nelimitat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 300 de forumuri Reddit, printre care unele extrem de populare, precum r/aww (peste 34 de milioane de abonați), r/music (peste 32  de milioane de abonați) și r/videos (peste 26 de milioane de abonați), vor continua protestul pe termen nelimitat.

Decizia continuării pe termen nelimitat a protestului a fost luată după un nou comentariu provocator al CEO-ul Reddit Steve Huffman. Într-un mesaj intern, acesta le-a transmis propriilor angajați să fie relaxați pentru că apele se vor calma în scurt timp.

Peste 8.000 de forumuri Reddit și-au întrerupt activitatea CITEȘTE ȘI Peste 8.000 de forumuri Reddit și-au întrerupt activitatea

Protestul moderatorilor Reddit a început luni și trebuia să țină 48 de ore. La acesta participă în jur de 8.500 de forumuri într-o formă de limitare a conținutului sau a accesului mai mult sau mai puțin drastică.

Pentru o scurtă perioadă de timp, Reddit a picat luni, tocmai din cauză că un mare număr de forumuri au fost dezactivate de moderatorii lor.

Cauza principală a protestului este scumpirea exagerată a prețului de acces pentru API-uri, prin care Reddit urmărește scoaterea din afaceri a aplicațiilor terțe, considerate vinovațe pentru o parte a pierderilor companiei. Asta pentru că aplicațiile terțe nu afișează reclamele vândute de Reddit.

Blocarea aplicațiilor terțe va lăsa moderatorii fără instrumente utile în gestionarea conținutului, instrumente pe care Reddit nu le oferă. De altfel, moderatorii fac această muncă benevol, fără a fi plătiți de companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
protest