CEO-ul OpenAI, Sam Altman, spune că nu poate dormi de grijă că a făcut ceva rău prin lansarea ChatGPT

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, spune că nu poate dormi de grijă că a făcut ceva rău prin lansarea ChatGPT
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2023

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, spune că nu poate dormi de grijă că a făcut ceva rău prin lansarea ChatGPT, din cauza pericolelor implicate de inteligența artificială, potrivit Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-o conversație din timpul unei călătorii recente în India, Altman a spus că este îngrijorat că a făcut ”ceva cu adevărat rău” prin crearea ChatGPT, care a fost lansată în noiembrie și a stârnit un val de interes pentru inteligența artificială, scrie News.ro

Twitter a refuzat să-și plătească facturile la Google Cloud, înainte de reînnoirea contractului lor, în această lună CITEȘTE ȘI Twitter a refuzat să-și plătească facturile la Google Cloud, înainte de reînnoirea contractului lor, în această lună

”Ceea ce mă face să nu pot dorimi este ideea ipotetică că am făcut deja ceva foarte rău lansând ChatGPT”, i-a spus Altman lui Satyan Gajwani, vicepreședintele Times Internet, la un eveniment organizat miercuri de Economic Times.

Altman a spus că este îngrijorat că ”poate că a fost ceva greu și complicat” pe care echipa sa a ratat când lucra la chatbot. Întrebat dacă AI ar trebui reglementată în mod similar cu energia atomică, Altman a spus că trebuie să existe un sistem mai bun pentru a audita procesul.

”Să avem un sistem astfel încât să putem audita oamenii care o fac, să-l licențiem, să avem teste de siguranță înainte de implementare”, a spus el.

Riscurile sunt mari

Numeroși lideri tehnologici și oficiali guvernamentali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul de dezvoltare a platformelor AI.

În martie, un grup de lideri tehnologici, inclusiv Elon Musk și cofondatorul Apple, Steve Wozniak, au scris o scrisoare deschisă cu Institutul Future of Life, pentru a avertiza că sistemele AI puternice ar trebui dezvoltate numai după ce se va avea încredere că efectele lor vor fi pozitive și riscurile sunt gestionabile.

Scrisoarea solicita o pauză de șase luni în instruirea sistemelor AI mai puternice decât GPT-4.

Altman a spus că din scrisoare ”lipsesc nuanțe tehnice despre unde avem nevoie de pauză”.

VIDEO Microsoft anunță consola Xbox Series S cu 1TB CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft anunță consola Xbox Series S cu 1TB

La începutul acestei luni, Altman a făcut parte dintr-un grup de peste 350 de oameni de știință și lideri tehnologici care au semnat o declarație prin care își exprimă îngrijorarea profundă cu privire la riscurile AI.

”Atenuarea riscului de dispariție din cauza inteligenței artificiale ar trebui să fie o prioritate globală alături de alte riscuri la scară societală, cum ar fi pandemiile și războiul nuclear”, se arată în declarație.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
sam altman