Qualcomm a prezentat platforma Snapdragon 845 care va sta la baza smartphone-urilor de top care vor fi lansate în 2018

Qualcomm a prezentat platforma Snapdragon 845 care va sta la baza smartphone-urilor de top care vor fi lansate în 2018
scris 6 dec 2017

Gigantul american Qualcomm anunță noua platformă high-end Snapdragon 845, platformă care va fi folosită cel puțin în prima jumătate a anului viitor de producătorii de smartphone-uri pe cele mai importante produse.

Snapdragon 845 este urmașul direct al platformei Snapdragon 835, cea pe care s-au bazat anul acesta toate smartphone-urile cu Android de top, de la Galaxy S8 și Note 8 la seria Pixel 2 al celor de la Google.

Noua platformă este așteptată să folosească aceeași tehnologie de producție pe 10 nanometri care a fost utilizată și anul acesta, ceea ce poate însemna că sporul de performanță și eficiența de consum nu va fi foarte mare față de versiunea 835.

Google lansează Android Oreo Go, o versiune de Android pentru telefoanele ieftine CITEȘTE ȘI Google lansează Android Oreo Go, o versiune de Android pentru telefoanele ieftine

Platforma de anul viitor a celor de la Qualcomm va beneficia de cea mai nouă versiune a modemului de date X20, care va aduce viteze gigabit acolo unde rețelele operatorilor le vor suporta.

Per ansamblu, noua platformă urmează să aducă progrese incrementale atât în ceea ce privește performanța, cât și reducerea consumului de energie.

În afară de smartphone-urile și tabletele de top, Snapdragon 845 este așteptat să-și facă apariția anul viitor și în laptopurile “always on” pe care Microsoft tocmai le-a anunțat – primele laptopuri care folosesc procesoare Qualcomm.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
snapdragon