Qualcomm va furniza Apple cipuri 5G cel puțin până în 2026, potrivit unui nou acord

Qualcomm va furniza Apple cipuri 5G cel puțin până în 2026, potrivit unui nou acord
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2023

Qualcomm a semnat un acord cu Apple pentru a-i furniza cipuri 5G cel puțin până în 2026, într-un moment în care producătorul de iPhone se confruntă cu provocări tot mai mari în China și încearcă să-și consolideze lanțurile de aprovizionare în altă parte, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Qualcomm au crescut cu 3,2% la 109,55 dolari, în urma informației.

Cegeka România are un nou Country Director CITEȘTE ȘI Cegeka România are un nou Country Director

Compania este proiectantul principal al cipurilor de modem, care conectează telefoanele la rețelele de date mobile, scrie News.ro.

Acțiunile Apple au rămas stabile.

Qualcomm, cu sediul în San Diego, California, a semnat anterior un acord de furnizare de cipuri cu Apple în 2019, după ce cele două companii au soluționat o bătălie juridică prelungită.

Acordul actual de furnizare de cipuri se încheie în acest an, ceea ce înseamnă că iPhone-urile pe care Apple ar trebui să le anunțe marți ar fi ultimele noi modele de telefoane în cadrul acestei înțelegeri.

Conform acordului anunțat luni, Qualcomm a declarat că va furniza Apple cipuri pentru telefoane care vor fi lansate în fiecare an până în 2026.

Qualcomm nu a dezvăluit valoarea tranzacției, spunând doar că termenii sunt ”similari” cu acordul său anterior. Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Într-o notă de cercetare din 3 august, analiștii UBS au estimat că Qualcomm a vândut Apple cipuri în valoare de 7,26 miliarde de dolari, în 2022.

Qualcomm a mai spus că un acord de licență pe care l-a semnat cu Apple în 2019 rămâne în vigoare. Acordul expiră în 2025, dar companiile au opțiunea de a-l prelungi pe doi ani.

”Într-un moment în care Apple se confruntă cu provocări din ce în ce mai mari în China, consolidarea lanțurilor sale de aprovizionare în altă parte este o prioritate și se pare că compania inversează sau cel puțin întârzie planurile de a merge singură în mai multe zone cu propria sa producție de cipuri”, a spus Susannah Streeter, director pentru bani și piețe la Hargreaves Lansdown.

Apple lucrează la propria tehnologie de modem și a cheltuit 1 miliard de dolari pentru a cumpăra unitatea de modemuri a Intel în 2019. Apple nu a spus cât de repede intenționează să intensifice utilizarea propriilor cipuri.

Elon Musk a încercat să oprească Google să achiziționeze DeepMind CITEȘTE ȘI Elon Musk a încercat să oprească Google să achiziționeze DeepMind

Qualcomm a declarat luni că proiecțiile sale financiare vor presupune că doar o cincime dintre iPhone-urile Apple îi vor folosi cipurile până în 2026.

Cu toate acestea, Qualcomm a făcut o proiecție similară despre afacerea sa cu Apple în 2021, care s-a dovedit a fi prea conservatoare, modelele iPhone 14 lansate anul trecut folosind toate modemuri Qualcomm.

Și anul trecut, directorul financiar Qualcomm, Akash Palkhiwala, și-a actualizat previziunile pentru iPhone-urile din 2023 care vor fi lansate în această săptămână, spunând că se așteaptă ca ”marea majoritate” a acestora să includă modemuri Qualcomm.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
5g
qualcomm