Reddit încasează zeci de milioane de dolari de la o companie de AI

Reddit încasează zeci de milioane de dolari de la o companie de AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 feb 2024

Înainte de anticipata listare la bursă, Reddit ar fi licențiat o companie care dezvoltă produse de inteligență artificială, care-și poate antrena modelele lingvistice pe baza conținutului din cadrul rețelei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În urma înțelegerii, susțin sursele Bloomberg, Reddit ar fi încasat 60 de milioane de dolari. Reddit nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația.

Compania cu care s-a înțeles Reddit, al cărei nume nu se cunoaște, va putea folosit întreg textul din cadrul platformei (postări, comentarii) pentru a-și antrena soluțiile de inteligență artificială.

Valoarea de piață a OpenAI ar fi ajuns la 80 de miliarde de dolari, triplu față de acum 10 luni CITEȘTE ȘI Valoarea de piață a OpenAI ar fi ajuns la 80 de miliarde de dolari, triplu față de acum 10 luni

Mutarea celor de la Reddit ar putea avea rolul de a ridica și mai mult nivelul de nemulțumire al utilizatorilor săi. Asta după protestele de anul trecut, când Reddit a scos din afaceri majoritatea aplicațiilor dedicate rețelei prin creșterea prețurilor de accesare a API-urilor.

Utilizatorii ar putea fi îngrijorați de propria intimitate - un chatbot de AI ar putea să-și bazeze răspunsurile pe informațiile generate de utilizatori în cadrul rețelei.

Reddit urmează a se lista la bursă, unde se pare că ia în considerare o evaluare de cel puțin 5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
ai
inteligență artificială