Rețelele de socializare au blocat zeci de mii de conținuturi pentru a respecta o nouă lege germană

Rețelele de socializare au blocat zeci de mii de conținuturi pentru a respecta o nouă lege germană
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2018

Rețelele de socializare Youtube, Twitter și Facebook au blocat în primele șase luni ale anului zeci de mii de conținuturi pentru a respecta o controversată lege adoptată în Germania împotriva mesajelor de 'ură' și a 'știrilor false', lege calificată de criticii ei drept un act de cenzură, relevă date publicate vineri de aceste rețele și prezentate de agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Respectiva lege, în vigoare de la 1 ianuarie 2018, obligă rețelele de socializare să elimine în 24 de ore de la postare 'conținuturile vădit ofensatoare', sub sancțiunea unei amenzi de 50 de milioane de euro, scrie Agerpres.

Robotul Centauro, dezvoltat în Italia, ar putea ajuta la degajarea zonelor lovite de dezastre CITEȘTE ȘI Robotul Centauro, dezvoltat în Italia, ar putea ajuta la degajarea zonelor lovite de dezastre

Conform datelor pentru prima jumătate a anului, au fost eliminate aproximativ 18% din cele aproape 500.000 de postări denunțate de unii utilizatori ca făcând parte din categoriile ce intră sub incidența acestei legi.

viewscnt
Afla mai multe despre
retele sociale
germania