Rețelele sociale ar trebui să predea poliției dovezi despre suspecți „în câteva minute”, conform Comisarului Poliției Metropolitane din Marea Britanie

Rețelele sociale ar trebui să predea poliției dovezi despre suspecți „în câteva minute”, conform Comisarului Poliției Metropolitane din Marea Britanie
scris 4 sep 2018

Rețelele sociale ar trebui să predea poliției dovezile importante privind suspecții „în câteva minute”, conform Comisarului Poliției Metropolitane din Marea Britanie, Cressida Dick, scrie Politico.

Ea a făcut comentariile marți după ce mama unei fete ucise luni a criticat Facebook pentru că nu a oferit autorităților parola contului principalului suspect, scrie News.ro.

Stacey White a acuzat Facebook că nu oferă dreptate pentru fiica sa după ce poliția a fost nevoită să apeleze la judecători din Statele Unite pentru a cere ca informația să fie predată.

Mourinho a ajuns la un acord cu fiscul spaniol și va plăti peste 650.000 de euro. Portughezul a fost condamnat la 1 an închisoare, fără a executa CITEȘTE ȘI Mourinho a ajuns la un acord cu fiscul spaniol și va plăti peste 650.000 de euro. Portughezul a fost condamnat la 1 an închisoare, fără a executa

Dick a declarat pentru canalul de radio LBC: „Cred că în anumite situații și pare că aceasta ar fi una dintre ele, autoritățile ar trebui să poată primi dovezi esențiale pentru a trage pe cineva la răspundere”.

Întrebată dacă ar trebui să aibă acces aproape instant, „la câteva minute”, ea a răspuns afirmativ.

Comisia Europeană a publicat un proiect de lege prin care ar fi mai ușor pentru poliția din Europa să aibă acces la datele deținute de companiile de tehnologie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
retele sociale
facebook
politie