Revolut lansează în premieră servicii de telefonie. Cum va funcționa

Revolut lansează în premieră servicii de telefonie. Cum va funcționa
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2024

Compania britanică de tehnologie financiară Revolut lansează servicii de telefonie în Marea Britanie, a declarat compania pentru CNBC, devenind prima firmă de servicii financiare din țară care oferă abonamente de telecomunicații și printre primele la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania unicorn de digital banking și plăți a spus că va începe să ofere eSIM-uri – carduri SIM care pot fi stocate virtual, mai degrabă decât în formă fizică în dispozitiv – în această săptămână, scrie News.ro.

Digi atacă marii jucători din Spania și pe segmentul 5G CITEȘTE ȘI Digi atacă marii jucători din Spania și pe segmentul 5G

Planurile vor începe să fie lansate pentru utilizatori în zilele următoare.

Clienții care beneficiază de experiența de bază a aplicației Revolut, fără niciun abonament, pot obține un abonament eSIM standard, care le permite să acceseze aplicația lor Revolut, astfel încât să își poată încărca telefonul atunci când este necesar.

De exemplu, dacă un utilizator Revolut ajunge la un aeroport și rămâne fără date de la furnizorul său actual de SIM, poate accesa în continuare funcțiile din aplicația Revolut gratuit și își poate reîncărca datele ca de obicei.

Clienții Revolut de la pachetul premium Ultra de 55 GBP (69,47 USD) pe lună al companiei vor primi 3 GB de date pentru a fi utilizate la nivel global, cu o reîmprospătare în fiecare lună. Aceasta înseamnă că nu vor trebui să-și facă griji cu privire la tarifele neașteptate de roaming atunci când intră în altă țară.

Costul utilizării datelor mobile în străinătate a crescut pentru britanici în ultimii ani.

Mai mulți operatori de telefonie mobilă, inclusiv BT, Vodafone și Three, au reintrodus tarifele de roaming de când Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană.

iPhone SE 4: Apple va renunța la „notch” în favoarea Dynamic Island pe modelul său de buget / Telefonul va avea un design modern CITEȘTE ȘI iPhone SE 4: Apple va renunța la „notch” în favoarea Dynamic Island pe modelul său de buget / Telefonul va avea un design modern

Britanicii puteau să călătorească anterior în UE fără a suporta taxe de roaming. Între timp, majoritatea operatorilor de telefonie mobilă nu includ date gratuite în țările din afara UE, ca parte a planurilor lor standard.

Utilizatorii Revolut fără abonament Ultra pot primi o ofertă inițială de 100 MB de date gratuite dacă aplică înainte de 1 mai. Oferta este valabilă șapte zile.

Revolut a încheiat un parteneriat cu operatorul de rețea mobilă din Regatul Unit 1Global, cunoscut anterior ca Truphone, pentru a-și lansa eSIM.

Tara Massoudi, director general al produselor premium la Revolut, a declarat că decizia Revolut de a lansa eSIM-uri a fost aceea de a transforma compania într-o ”super aplicație” cuprinzătoare, cu servicii care acoperă conturi bancare, schimb valutar, asigurări, rezervări de călătorie și aeroport, permise de lounge.

”Ambiția noastră este să fim super-aplicația financiară. Acesta este într-adevăr în această direcție”, a spus Massoudi pentru CNBC.

Lansarea serviciilor telefonice este un pas rar din partea unei firme de servicii financiare. O mulțime de bănci challenger au inclus noi servicii în aplicațiile lor pentru a oferi consumatorilor mai multe motive să le folosească față de alternative.

Scopul este de a atrage o bază de clienți mai stabilă pe termen lung. Acesta este destul de importantă în cazul lui Revolut.

Compania, care a înregistrat o evaluare de 33 de miliarde de dolari în 2022, a încercat să obțină o bază de utilizatori loiali și să-și dezvolte linia de abonamente plătite, pentru a-și diversifica veniturile.

Opinii: Afacerile de familie pot salva România în 2025 CITEȘTE ȘI Opinii: Afacerile de familie pot salva România în 2025

Pentru asta, are nevoie de clienți care îl folosesc mai mult ca un furnizor permanent de servicii bancare pentru toate nevoile lor financiare, mai degrabă decât doar un cont opțional de călătorie cu taxe reduse pentru atunci când pleacă în străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
telefonie
marea britanie