Safetech Innovations: Pe parcursul acestui an, ne vom concentra pe consolidarea prezenței pe piața locală, dar și la nivel internațional

Safetech Innovations: Pe parcursul acestui an, ne vom concentra pe consolidarea prezenței pe piața locală, dar și la nivel internațional
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2023

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează, la nivel individual, venituri totale de 9 milioane de lei în primul trimestru din 2023, o creștere cu 70% față de aceeași perioadă a anului trecut, o cifră de afaceri de 6 milioane de lei, o majorare cu 129%, și un profit net de 1,2 milioane de lei, o apreciere cu 197% comparativ cu primele trei luni din 2022. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Pe parcursul acestui an, ne vom concentra în continuare pe consolidarea prezenței noastre pe piața locală, dar și la nivel internațional”, a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

Spotify a eliminat zeci de mii de melodii create de AI CITEȘTE ȘI Spotify a eliminat zeci de mii de melodii create de AI

Rezultatele pozitive înregistrate de companie în primele trei luni ale acestui an sunt determinate de creșterea continuă a solicitărilor pentru serviciile și soluțiile de securitate cibernetică furnizate de Safetech Innovations. În ceea ce privește cifra de afaceri, în primul trimestru din 2023, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 46% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluțiilor de securitate cibernetică cu 54%. În primele trei luni din 2023, compania a introdus în portofoliu patru clienți noi din România.

În ceea ce privește activitatea entității din Marea Britanie, unde Safetech Innovations deține o participație de 67%, aceasta a înregistrat în primul trimestru din 2023 cheltuieli operaționale în valoare de 203 mii de lire sterline, care au inclus salariile și cheltuieli operaționale, precum licențe, consumabile, servicii de contabilitate, juridice și de marketing și inclusiv costurile legate de înființarea filialei din Statele Unite ale Americii, anunțată la finalul lunii aprilie a acestui an.

La nivelul anului 2023, principalele obiective ale Safetech Innovations se axează pe consolidarea afacerii companiei în România, atât prin creșterea numărului de clienți noi, cât și a numărului de contracte recurente, precum și dezvoltarea filialelor din Marea Britanie și SUA. În acest context, în 2023, Safetech Innovations vizează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 58,1 milioane de lei și un profit net de 13,9 milioane de lei. De asemenea, compania are în plan introducerea de servicii și soluții noi, precum testări avansate de securitate cibernetică.

Safetech Innovations este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București începând cu data de 6 februarie 2023 și se tranzacționează sub simbolul SAFE. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 205 milioane de lei.

Numărând în prezent peste 50 de angajați, compania are echipe dedicate de cercetare și dezvoltare de produse software de securitate cibernetică, de implementare și suport de soluții de securitate și, respectiv, de tip Computer Emergency Response Team (CERT).

Compania are clienți din domeniile utilități, sănătate, asigurări, producție industrială, retail, sector public. 

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
it