Samsung are un nou senzor foto de 200MP pentru smartphone-uri

Samsung are un nou senzor foto de 200MP pentru smartphone-uri
scris 25 iun 2022

Producătorii de smartphone-uri premium vor avea în curând la dispoziție o nouă versiune a senzorului de 200MP de la Samsung, care promite o serie de îmbunătățiri față de versiunea anterioară.

ISOCELL HP3, tocmai prezentat de Samsung, este un nou senzor cu 200MP, despre care producătorul coreean spune că are cei mai mici pixeli care există la această dată.

Pixelii noului senzor măsoară 0,56 microni fiind cu 20% mai mici decât pixelii de la ISOCELL HP1, care aveau 0,64 microni.

FOTO Samsung, amendat în Australia pentru reclamă mincinoasă CITEȘTE ȘI FOTO Samsung, amendat în Australia pentru reclamă mincinoasă

Însă, Samsung nu este prima companie care ajunge la acest nivel. Chinezii de la Omnivision au prezentat un senzor de 200MP cu pixeli de 0,56 microni încă din luna februarie.

Fiecare pixel poate face autofocus, iar patru pixeli pot fi combinați într-un senzor de 1,12 microni cu 50MP, care ar trebui să ofere o calitate mai bună a imagini în condiții slabe de iluminare.

Același senzor facilitează filmarea 8K la 30fps sau 4K la 120fps și oferă o adâncime de culoare de 14 biți, adică 4 trilioane de culori.

Producția în masă a noului senzor va începe anul acesta, iar primele telefoane care-l vor folosi vor apărea, cel mai probabil, anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
senzor foto
200mp
smartphone