Samsung Electronics îi va despăgubi pe furnizorii de componente pentru Note 7

Samsung Electronics îi va despăgubi pe furnizorii de componente pentru Note 7
scris 18 oct 2016

Samsung Electronics îi va despăgubi pe furnizorii de componente pentru smartphone-ul Galaxy Note 7, care a fost scos din producție, și ar putea să le ofere comenzi pentru alte modele pentru a atenua impactul, transmite Reuters.

Cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial a anunțat că va plăti pentru toate componentele Note 7 deja produse dar nefolosite, va acorda despăgubiri pentru componentele nefinisate și va plăti materialele cumpărate pentru fabricarea acestora.

"Samsung va determina nivelul stocurilor companiilor partenere și va plăti rapid compensații”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de news.ro, care nu include o estimare a costurilor.

Anunțul a avut loc după ce unii oficiali sud-coreeni din Guvern și banca centrală și-au exprimat îngrijorarea legată de impactul crizei din jurul Note 7 asupra economiei țării.

Samsung Electronics oferă stimulente financiare clienților care schimbă telefoanele Note 7 cu alte modele ale companiei CITEȘTE ȘI Samsung Electronics oferă stimulente financiare clienților care schimbă telefoanele Note 7 cu alte modele ale companiei

Chiar dacă majoritatea smartphone-urilor Samsung sunt fabricate în străinătate, compania este un client important pentru mulți producători sud-coreeni de componente, între care afiliata sa Samsung Electro-Mechanics.

Samsung a oprit definitiv, săptămâna trecută, vânzările de smartphone-uri Note 7, la mai puțin de două luni de la lansare, din cauza riscurilor ca dispozitivele să ia foc. Compania a anticipat un impact de 5,5 miliarde de dolari asupra profitului operațional, în perioada trimestrul trei 2016-primul trimestru 2017.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung
note
despagubiri