Google a prezentat noile telefoane sub marca Pixel, cu "cea mai performantă" cameră a momentului, și setul VR Daydream View

Google a prezentat noile telefoane sub marca Pixel, cu "cea mai performantă" cameră a momentului, și setul VR Daydream View
scris 4 oct 2016

Google a prezentat marți, la San Francisco, două noi telefoane, sub brandul Pixel, care înlocuiește marca Nexus, folosită anterior de companie. La același eveniment, Google a prezentat un dispozitiv pentru realitatea virtuală, numit Daydream View.

Cele două telefoane, Google Pixel și Google Pixel XL, de 5, respectiv 5,5 inci, ar urma să concureze cu iPhone pe segmentul premium al pieței de smartphone-uri. Prețul telefoanelor pornește de la 649 de dolari, acestea fiind disponibile în trei culori: negru, argintiu și albastru.

Ochelarii VR vor fi disponibili pe piață de luna viitoare, la prețul de 79 de dolari.

Ambele telefoane sunt echipate cu cel mai puternic procesor existent la ora actuală, Snapdragon 821, cau 4 GB memorie RAM și ecran AMOLED. Ambele folosesc sistemul de operare Android 7.1 Nougat.

Noile telefoanele de la Google sunt dotate cu o cameră foto principală cu rezoluție 12,3 megapixeli. Potrivit reprezntanților Google, noile telefoane au “cea mai performantă cameră foto existentă”, argumentul fiind scorul acordat de experții de la DxOMark, de 89 de puncte, cel mai mare acordat până acum. Spre comparație, camera iPhone 7 a obținut un scor de 86 de puncte.

Pe lângă camera principală, telefoanele au cameră foto frontală de 8 megapixeli. Totodată, Google oferă stocare nelimitată în cloud pentru fișierele foto și video.

Probabil ca o ironie la adresa Apple, care folosește uneori denumiri sofisticate pentru nuanțele iPhone (spre exemplu, Rose Gold sau Space Grey), telefoanele Pixel sunt, oficial, disponibile în variantele Quite Black (destul de negru), Very Silver (foarte argintiu) și Really Blue (realmente albastru).

Telefoanele Pixel sunt primele care au integrat Google Assistent, care concurează cu Siri de la Apple sau Alexa de la Amazon. Google Assistant este varianta îmbunătățită a Google Now, asistentul disponibil anterior utilizatorilor de Android. Google Assistant folosește inteligența artificială pentru a înțelege întrebările care îi sunt adresate și sarcinile care îi revin.

Pe lângă dispozitivele menționate mai sus, Google a prezentat la San Francisco un nou router Wifi, dar și Google Home, un asistent pentru locuință,  similar cu Echo de la Amazon. Dispozitivul, care costă 129 de dolari, reprezintă o punte între utilizator și Google Assistent care răspunde comenzilor vocale și poate oferi informații despre starea vremii, intra pe internet, citi ștririle principale ale zilei, reda melodii, programa evenimente și altele.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
pixel
vr