Samsung își face propria platformă de comunicare prin satelit

Samsung își face propria platformă de comunicare prin satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 feb 2023

Smartphone-urile Samsung vor oferi în viitor posibilitatea comunicării prin satelit, ca alternativă la rețeaua terestră în zonele în care aceasta nu este disponibilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung a prezentat un modem 5G NTN (non-terrestrial network), care va oferi posibilitatea comunicării în ambele sensuri între smartphone-uri și sateliți.

Noul modem al companiei coreene va permite utilizatorilor să trimită mesaje scrise și să realizeze apeluri audio în regiunile în care nu există semnal terestru, apelând la conexiunile oferite de sateliți.

Apple face progrese în dezvoltarea unui sistem noninvaziv de măsurare a glucozei din sânge CITEȘTE ȘI Apple face progrese în dezvoltarea unui sistem noninvaziv de măsurare a glucozei din sânge

Acesta va fi integrat în viitoarele generații ale chipset-urilor Exynos. Este posibil ca, cel puțin la început, serviciul să fie oferit doar pe smartphone-urile de top, precum cele pliabile și modelele din seriile Galaxy S.

Tehnologia 5G NTN este compatibilă cu standardul 3GPP Release 17, adică va funcționa cu serviciile tradiționale de comunicații ale producătorilor de cipuri, dezvoltatorilor de smartphone-uri și operatorilor de telecomunicații.

Dacă anunțul celor de la Samsung sună cunoscut, asta este pentru că producătorul coreean calcă, din nou, pe urmele Apple, care are deja un astfel de serviciu funcțional pe cea mai recentă generație de iPhone.

Și Qualcomm a anunțat în urmă cu mai puțin de două luni o tehnologie asemănătoare, pe care o numește Snapdragon Satellite, și care va putea fi integrată de orice producător de smartphone-uri cu Android interesat.

Atât Samsung, cât și Qualcomm, spun că, eventual, conexiunile prin satelit vor acomoda mai mult decât mesaje și apeluri audio, urmând să faciliteze inclusiv trimiterea de imagini și filmări.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone
satelit