Samsung se așteaptă la un profit-record în al treilea trimestru al anului

Samsung se așteaptă la un profit-record în al treilea trimestru al anului
scris 13 oct 2017

Gigantul sud-coreean Samsung a făcut publice estimările pentru al treilea trimestru al anului, fiind așteptat un record în ceea ce privește profitul.

Cei de la Samsung se așteaptă ca în al treilea trimestru al acestui an să obțină un profit de 14.5 trilioane de won (aproximativ 12,8 miliarde de dolari) și 62 de trilioane de won (aproximativ 54,7 miliarde de dolari) venituri.

Dacă previziunile Samsung se vor adeveri, al treilea trimestru va aduce o creștere de la an la a veniturilor cu aproximativ 28%. Și mai important, profitul operațional va înregistra o imensă crește anuală, de 170 de procente.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Principala diferență față de același trimestru al anului trecut, care poate justifica măcar parțial creșterea masivă a profitului, vine din seria de smartphone-uri Galaxy Note care se află într-o poziție diametral opusă anul acesta față de anul anterior.

Note 7 a fost retras de pe piață în toamna lui 2017 din cauza problemelor cu bateria și, în loc să aducă venituri companiei coreene, a generat pierderi. La polul opus, noul Note 8 a fost bine primit și are toate șansele să fie un succes.

Samsung va anunța cifrele oficiale pentru acest trimestru la finele lunii și, tot atunci, va explica și cauzele acestor creșteri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung
galaxy note