Samsung spune că a creat un ecran indestructibil

Samsung spune că a creat un ecran indestructibil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 iul 2018

Samsung, care este unul dintre cei mai importanți producători de ecrane, anunță că a dezvoltat un panou de tip OLED care ar fi indestructibil.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Samsung Display, divizia de ecrane a producătorului coreean, a anunțat crearea unui ecran flexibil care poate rezista la cele mai dure șocuri și temperaturi extreme.

Ecranul flexibil de tip OLED este încadrat de un strat de plastic transparent care reproduce proprietățile sticlei, păstrând în același timp flexibilitatea ecranului pe care-l acoperă.

Ecranul despre care cei de la Samsung spun fără reținere că este indestructibil a fost testat prin aruncări de la înălțime și expunere la temperaturi mari, atât peste, cât și sub 0 grade Celsius.

Mark Zuckerberg a pierdut aproape 16 miliarde de dolari din cauza scăderii acțiunilor Facebook cu 20% CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg a pierdut aproape 16 miliarde de dolari din cauza scăderii acțiunilor Facebook cu 20%

În urma unei proceduri de testare la standarde militare, ecranul a fost aruncat de 26 de ori de la o înălțime de 1,2 metri și ținut succesiv la temperaturi de 71 de grade Celsius, respectiv -32 de grade Celsius.

Deși a fost supus unor teste dure, între o cădere de la 1,2 metri înălțime și indestructibilitate este o cale lungă și, probabil, vor fi mulți care vor dori să se convingă singuri sau să dovedească contrariul.

Ecranul celor de la Samsung va putea fi folosit atât în smartphone-uri, cât și în diverse alte dispozitive electronice precum console de jocuri și ceasuri inteligente.

Producătorul coreean nu a oferit o estimare nici pentru apariția primelor gadgeturi care vor folosi acest ecran și nici pentru producția sa pe scară largă.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
ecran
oled
flexibil
indestructibil