Șeful Apple confirmă lucrul la mai multe instrumente de AI generativ

Șeful Apple confirmă lucrul la mai multe instrumente de AI generativ
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 nov 2023

După ce informația conform căreia Apple lucrează la propriul model lingvistic și implementarea acestuia în diverse produse ale companiei a circulat pe surse, Tim Cook, a oferit o confirmare oficială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul conferinței cu investitorii pricinuită de anunțarea rezultatelor financiare pentru ultimul trimestru, Tim Cook a anunțat că Apple lucrează la tehnologii ce țin de inteligența artificială generativă.

Cook nu a oferit detalii despre aceste tehnologii sau despre modul în care compania le va implementa pe iPhone și celelalte produse hardware și software dezvoltate de Apple.

Veniturile generate de iPhone au crescut în ultimul trimestru, dar toate celelalte categorii de produse Apple au scăzut CITEȘTE ȘI Veniturile generate de iPhone au crescut în ultimul trimestru, dar toate celelalte categorii de produse Apple au scăzut

În schimb, a spus că Apple folosește deja astfel de tehnologii în unele din soluțiile sale, precum Personal Voice și Live Voicemail de pe iPhone, doar că nu le pune eticheta AI.

„Puteți fi siguri că investim destul de mult și vor dezvolta în mod responsabil, iar rezultatele le veți vedea în timp” a spus Tim Cook despre eforturile Apple legate de inteligența artificială.

Pe surse, se vorbește despre faptul că Apple lucrează la dezvoltarea propriului model lingvistic, care este testat intern în prezent. Funcționalitățile de AI generativ vor fi implementate în mai multe produse și servicii ale companiei, de la Siri, la Apple Music, iar primele rezultate concrete ar urma să fie văzute anul viitor, când va fi lansat iOS 18.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
tim cook
ai
inteligență artificială