Șeful Ericsson: Structura industriei europene este probabil nesustenabilă

Șeful Ericsson: Structura industriei europene este probabil nesustenabilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Directorul general al companiei de telecomunicații suedeze Ericsson a avertizat că structura industriei europene este probabil nesustenabilă, solicitând consolidarea în regiune pentru a stimula competitivitatea, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comentariile vin la scurt timp după ce compania, care este unul dintre cei mai mari furnizori de rețele mobile 5G din lume, a anunțat că intenționează să desființeze 8.500 de locuri de muncă, ca parte a măsurilor sale de reducere a costurilor, scrie News.ro.

FOTO Nokia a lansat Nokia G22, pe care îl prezintă ca având \ CITEȘTE ȘI FOTO Nokia a lansat Nokia G22, pe care îl prezintă ca având "funcția de reparabilitate inclusă". Prețul pentru România

”Marea problemă în Europa este că clienții noștri pur și simplu nu își pot permite să construiască rețele și cred că asta va afecta competitivitatea europeană pe termen lung”, a declarat CEO-ul Ericsson, Börje Ekholm, la Mobile World Congress din Barcelona.

Întrebat cum poate regiunea să abordeze această problemă, Ekholm a răspuns: ”Știți părerea mea despre asta, cred că Europa trebuie să se consolideze”.

Ekholm a spus că în țări precum SUA, China și India, consolidarea a însemnat că acum există doar doi sau trei operatori la nivel național.

În Europa, însă, ”este vorba de 200 de operatori, aproape peste patru în aproape fiecare țară. Este o structură industrială care este probabil nesustenabilă și care trebuie abordată”, a spus Ekholm.

Directorul general al Ericsson a spus că este încă ”foarte, foarte devreme” în călătoria 5G, dar a îndrumat India să construiască una dintre cele mai puternice rețele 5G din lume în următoarele câteva trimestre.

Ekholm a spus că, de asemenea, India va începe ”probabil să impulsioneze inovația cu mult înaintea multor alte țări”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
5g