Unul dintre cei mai loiali angajați ai lui Elon Musk a fost concediat de la Twitter

Unul dintre cei mai loiali angajați ai lui Elon Musk a fost concediat de la Twitter

Esther Crawford

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2023

Mai mulți ingineri și membri ai echipei de produse de la Twitter, inclusiv directorul de management Esther Crawford, au fost concediați, potrivit mai multor rapoarte media.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Crawford a petrecut peste doi ani la Twitter, potrivit LinkedIn, lucrând la proiecte precum Twitter Blue și Spaces, arată aktual24.ro.

Transelectrica - profit în creștere puternică CITEȘTE ȘI Transelectrica - profit în creștere puternică

Concedierea ei a fost anunțată pentru prima dată de Zoe Schiffer de la Platformer. Alex Heath de la The Verge a confirmat informația, anunțând și o altă rundă de concedieri care a afectat mai multe echipe din cadrul organizației, inclusiv echipele de publicitate și de produse.

Concedierile au inclus cel puțîn 50 de membri ai echipei, potrivit mai multor surse. Kali Hays de la Insider a anunțat pentru prima dată în ianuarie că 50 de persoane din echipa de produse a Twitter urmau să fie concediate.

Crawford a ajuns pe prima pagină a ziarelor în luna noiembrie a anului trecut, după ce o fotografie cu ea dormind pe podeaua sediului central al Twitter a devenit virală.

„Atunci când echipa ta presează non-stop pentru a respectă termenele limita, uneori #SleepWhereYouWork” (dormi acolo unde lucrezi n.n.), a scris Crawford.

Potrivit unui raport din noiembrie al Financial Times, mișcarea i-a „deranjat” pe unii angajați de la Twitter.

FOTO Nokia - nou logo, pentru prima dată în aproape 60 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Nokia - nou logo, pentru prima dată în aproape 60 de ani

Crawford a supraviețuit primelor runde de disponibilizări.

În noiembrie, Musk a început o serie de disponibilizări prin care numărul de angajați la Twitter a fost redus de la 7.500 la aproximativ 2.000 în prezent. În noiembrie, Musk a promis că nu vor mai fi concedieri la companie. În ciuda acestei promisiuni, concedierile recente constituie a patra rundă.

Cu toate acestea, Crawford a supraviețuit primelor trei runde de disponibilizări și a devenit una dintre fetele care promovează noul sistem de verificare pe baza de abonament al Twitter.

După prima rundă de concedieri din noiembrie, The Verge a relatat că Crawford le-a spus angajaților de la Twitter că tăierile de personal în masă erau „necesare” pentru că Twitter să supraviețuiască, ceea ce a distanțat-o de colegii ei.

„Îmi frange inima faptul că acest proces a necesitat plecarea multor oameni buni de la Twitter, dar afacerea nu era profitabilă și urmau să fie necesare reduceri drastice pentru a supraviețui, indiferent cine deținea compania”, a scris Crawford pe Slack, potrivit The Verge.

Nou jucător - Aveniq vine în România cu primul birou din afara Elveției, împinsă de nevoia de specialiști CITEȘTE ȘI Nou jucător - Aveniq vine în România cu primul birou din afara Elveției, împinsă de nevoia de specialiști

The Information a relatat în noiembrie că Crawford, printre alți angajați, părea să „crească în importanță” în cadrul companiei, după ce Musk a eliminat mai multe posturi executive la sfârșitul lunii octombrie.

„Ea a devenit un fel de interpreta între Elon și echipa de produs”, a declarat pentru FT un membru senior al personalului.

Sub conducerea lui Crawford, au fost anunțate mai multe schimbări la Twitter Blue, inclusiv eliminarea insignelor verificate pentru celebrități și personalități publice, un nou sistem de verificare de 1.000 de dolari pe luna pentru întreprinderi și o limita a celor care pot folosi autentificarea cu doi factori pentru a-și proteja conturile.

Twitter Blue are în prezent mai puțin de 300.000 de abonați.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
concedieri