Producătorul chinez de smartphone-uri Honor a lansat un telefon pliabil la nivel global, cu intenția de a concura cu Apple și Samsung

Producătorul chinez de smartphone-uri Honor a lansat un telefon pliabil la nivel global, cu intenția de a concura cu Apple și Samsung
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Producătorul chinez de smartphone-uri Honor a lansat un telefon pliabil la nivel global, cu intenția de a concura cu Apple și Samsung la nivelul premium al pieței, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Honor Magic Vs a fost lansat pentru prima dată în China în noiembrie. Acum, compania aduce dispozitivul pe o serie de piețe din străinătate, inclusiv Marea Britanie, Germania și țări din America Latină, scrie News.ro.

FOTO Nokia - nou logo, pentru prima dată în aproape 60 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Nokia - nou logo, pentru prima dată în aproape 60 de ani

Acesta marchează ambiția companiei chineze de a se extinde în cea mai recentă tehnologie de smartphone – telefoanele pliabile - la vârful pieței, unde va concura cu Apple și Samsung.

Honor a fost separată de Huawei, după ce o serie de sancțiuni americane au oprit accesul gigantului chinez al telecomunicațiilor la cipuri performante și la sistemul de operare mobil Android al Google, ceea ce i-a afectat grav afacerile cu smartphone-uri.

Ca entitate separată, Honor are acces la Android și la componentele de care are nevoie pentru dispozitivele sale high-end.

Huawei a vândut Honor unui consorțiu de cumpărători care include guvernul orașului  în care se află sediul său, Shenzhen.

Honor a fost brandul pentru dispozitive ieftine al Huawei, dar a căutat să se promoveze ca un jucător premium după separarea de grup, umplând golul lăsat de Huawei.

Honor și-a lansat primul său smartphone în străinătate spre sfârșitul anului 2021 și de atunci a făcut o mișcare agresivă pentru a aduce mai multe modele în țări din afara Chinei.

Compania a încercat să se distanțeze de Huawei și să se stabilească ca un producător independent.

”Deși Honor funcționează ca o entitate complet independentă, încă trebuie să explice în mod regulat că nu face parte din Huawei. De-a lungul timpului, aceasta devine din ce în ce mai puțin o problemă, dar este încă o provocare cu care se confruntă”, a declarat Ben Wood, director de cercetare la CCS Insight, într-un email trimis CNBC.

Honor Magic Vs este un așa-numit smartphone pliabil. Acestea sunt dispozitive care au un ecran care se poate îndoi. Honor a spus că a testat dispozitivul pliindu-l și deschizându-l de până la 400.000 de ori fără nicio problemă.

Smartphone-ul Honor funcționează cu sistemul Android și are un afișaj de 7,9 inci atunci când este complet deschis.

Telefonul are și un al doilea afișaj în exteriorul dispozitivului, când este pliat, care este de 6,45 inci.

Magic Vs va fi oferit la un preț de 1.599 euro (1.690 dolari) pe piața europeană.

Va concura cu dispozitivele pliabile de la Samsung și firma chineză Oppo pe scena mondială.

Dar categoria de telefoane pliabile care a fost lansată de Samsung este încă în fazele incipiente.

Dispozitivele pliabile au reprezentat doar 1,1% din totalul livrărilor de smartphone-uri în 2022, potrivit IDC, iar această pondere este de așteptat să crească la doar 2,8% în 2026.

Magic Vs este unul dintre primele dispozitive pliabile disponibile pe piețele din afara Chinei, deoarece Honor încearcă să avanseze în segmentul în curs de dezvoltare al smartphone-urilor.

În timp ce Honor a devenit unul dintre cei mai mari jucători de smartphone-uri din China, încă nu a găsit un succes similar în străinătate. Compania speră că dispozitivele sale premium o vor ajuta să câștige utilizatori în străinătate.

La apogeul său în 2020, Huawei reușise să devină producătorul numărul unu de smartphone-uri din lume, depășind Samsung și Apple prin lansarea de dispozitive premium, echipate cu unele dintre cele mai noi tehnologii.

De când afacerea sa cu smartphone-uri a fost paralizată, a rămas un mare decalaj, de care au profitat companii precum Samsung, Apple și alți producători precum Xiaomi.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
honor