Șeful Nvidia: Inteligența artificială generală ar putea fi disponibilă în cinci ani

Șeful Nvidia: Inteligența artificială generală ar putea fi disponibilă în cinci ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2024

Directorul general al Nvidia, Jensen Huang, consideră că inteligența artificială generală ar putea, după unele definiții, să fie disponibilă în doar cinci ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Huang, care conduce cel mai mare producător mondial de cipuri de inteligență artificială, utilizate pentru a crea sisteme precum ChatGPT de la OpenAI, a răspuns la o întrebare la un forum economic desfășurat la Universitatea Stanford, despre cât timp va dura pentru a atinge unul dintre obiectivele de lungă durată ale Silicon Valley: crearea de computere care pot gândi ca oamenii, scrie News.ro.

Spotify lansează un nou abonament CITEȘTE ȘI Spotify lansează un nou abonament

Huang a spus că răspunsul depinde în mare măsură de modul în care este definit scopul. Dacă definiția este capacitatea de a trece testele umane, a spus Huang, inteligența generală artificială (AGI) va fi disponibilă în curând.

”Dacă aș da unei AI... fiecare test pe care îl puteți imagina, faceți acea listă de teste și o puneți în fața industriei informatice și presupun că peste cinci ani ne vom descurca bine cu fiecare”, a spus Huang, a cărui firmă a atins vineri o valoare de piață de 2.000 de miliarde de dolari.

În prezent, AI poate trece teste precum examenele de barou, dar încă are dificultăți cu testele medicale specializate, cum ar fi gastroenterologia.

Dar Huang a spus că în cinci ani ar trebui să poată trece pe oricare dintre aceste teste.

Dar, după alte definiții, a spus Huang, AGI poate fi mult mai departe, deoarece oamenii de știință încă nu sunt de acord cu privire la descrierea modului în care funcționează mintea umană.

”Prin urmare, este greu de realizat ca inginer”, deoarece inginerii au nevoie de obiective definite, a spus Huang.

Apple s-a răzgândit, nu va dezactiva aplicațiile progresive în Europa CITEȘTE ȘI Apple s-a răzgândit, nu va dezactiva aplicațiile progresive în Europa

Huang a adresat, de asemenea, o întrebare despre câte fabrici de cipuri, numite ”fabs” în industrie, sunt necesare pentru a sprijini extinderea industriei AI.

Articolele din presă au spus că directorul general al OpenAI, Sam Altman, crede că sunt necesare multe alte fabrici.

Huang a spus că va fi nevoie de mai mult, dar fiecare cip se va îmbunătăți în timp, ceea ce acționează pentru a limita numărul de cipuri necesare.

”Vom avea nevoie de mai multe fabs. Cu toate acestea, amintiți-vă că îmbunătățim, de asemenea, algoritmii și procesarea (AI) enorm de-a lungul timpului”, a spus Huang.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
jensen huang