Senatul SUA a votat interzicerea aplicației TikTok pe telefoanele angajaților guvernului

Senatul SUA a votat interzicerea aplicației TikTok pe telefoanele angajaților guvernului
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2020

Senatul Statelor Unite a adoptat joi în unanimitate un proiect de lege care prevede interzicerea folosirii aplicației video TikTok pe dispozitivele primite de la guvern de către angajații federali, pe fondul avertismentelor date de Casa Albă că va interzice activitatea companiei în Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Aplicația a devenit ținta parlamentarilor și a administrației Trump din cauza riscurilor implicate pentru securitatea națională de faptul că aplicația este deținută de compania chineză ByteDance, scrie News.ro.

Potrivit unei legi adoptate în China în 2017, companiile au obligația să susțină și să coopereze cu rețeaua națională de spionaj a țării.

Facebook elimină o rețea de conturi din România care sprijineau campania lui Trump CITEȘTE ȘI Facebook elimină o rețea de conturi din România care sprijineau campania lui Trump

”Sunt încurajat de sprijinul bipartizan pe care l-am observat în acest organism de a trage la răspundere Partidul Comunist Chinez, iar asta include...a trage la răspundere acele companii care fac jocul Chinei”, a afirmat inițiatorul proiectului, senatorul Josh Hawley, într-un comunicat.

”Și dacă avem un cuvânt de spus în acest sens, nu  ne vom opri aici”, a adăugat senatorul republican.

Luna trecută, Camera Reprezentanților a votat interdicția ca angajații federali să instaleze aplicația pe dispozitivele primite de la guvern, un proiect depus de reprezentantul Ken Buck.

Prin adoptarea în Cameră și în Senat, interdicția este așteptată să intre în curând în vigoare în Statele Unite.

Un purtător de cuvânt al TikTok a spus că echipa din SUA a companiei nu are o prioritate mai mare decât să promoveze o aplicație sigură, care protejează datele private le utilizatorilor.

Miercuri, TikTok a anunțat că lucrează cu experți ai Departamentului pentru Securitate Internă din SUA ”pentru a se proteja față de influența străină” și pentru a preveni dezinformările legate de alegeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua
telefoane