Senzorul de amprente de pe Galaxy S10 poate fi păcălit cu ușurință

Senzorul de amprente de pe Galaxy S10 poate fi păcălit cu ușurință
scris 18 oct 2019

Folia de protecție a ecranului este călcâiul lui Ahile pentru senzorul de amprente folosit de Galaxy S10.

Primul flagship lansat de Samsung anul acesta și, totodată, primul smartphone Samsung cu senzor de amprente integrat în ecran, suferă de o problemă care pune la risc datele și aplicațiile posesorilor.

Dacă utilizatorul își înregistrează amprenta având montată pe ecran o folie de protecție acoperită cu gel, senzorul de amprente nu mai este capabil să facă deosebirea între amprente și deblochează ecranul la orice deget pus pe senzor.

Practic oricine ajunge în posesia telefonului și pune degetul pe senzor dobândește acces la dispozitiv pentru că senzorul a înregistrat o amprentă fără să aibă suficiente de detalii (din cauza foliei plasate între senzor și deget).

FOTO Nokia 7.2 ajunge în România. La ce preț este ofertat CITEȘTE ȘI FOTO Nokia 7.2 ajunge în România. La ce preț este ofertat

Folia de protecție cu care este livrat telefonul nu are nicio problemă. Însă, nicio folie de protecție nu rezistă foarte mult, astfel că utilizatorii ajung să-și cumpere și să folosească una din foliile de protecție pe care le găsesc pe piață.

Asta nu este o scuză pentru tehnologia celor de la Samsung, care ar fi trebui să prevadă aceste situații în momentul în care au decis să integreze senzorul în ecran.

Același lucru este valabil și pentru viceversă. Dacă utilizatorul înregistrează o amprentă fără folie de protecție și montează ulterior o folie de protecție nu foarte subțire pe ecran, senzorul va avea mari dificultăți în recunoașterea amprentei.

Producătorul coreean a revenit după ce inițial a spus că utilizatorii trebuie să folosească o folie de protecție originală (care costă 30 de dolari) și a anunțat că a început să caute o soluție.

Între timp, utilizatorii au început să reclame pe rețelele sociale aceeași problemă și pe Galaxy Note 10.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung
galaxy s10
smartphone