Signal a crescut cu aproape 1.200% în primele 4 luni

Signal a crescut cu aproape 1.200% în primele 4 luni
scris 16 mai 2021

Ascensiunea Signal și a Telegram, pe fondul noilor condiții de utilizare impuse de WhatsApp, era cunoscută, însă, acum, apar și cifrele care arată adevărata amploare a creșterii.

Alternativele la WhatsApp, în special Telegram și Signal, au câștigat un contingent însemnat de utilizatorii, începând cu momentul în care WhatsApp a anunțat politicile prin care va partaja datele personale cu Facebook.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Chiar dacă pentru WhatsApp, care se bucură de peste 2 miliarde de utilizatori, pierderile nu au fost prea mari, pentru Telegram și, mai ales, Signal, produse cu mult mai puțini utilizatori, creșterile au fost semnificative.

În primele 4 luni ale anului, Telegram a înregistrat peste 161 de milioane de utilizatori noi, conform Sensor Tower, ceea ce înseamnă că a crescut de la an la an cu 98%.

De partea cealaltă, cu 64,6 milioane de utilizatori, Signal a crescut în primele 4 luni cu 1.192% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Telegram a avut 63,5 milioane de utilizatori noi în ianuarie, cu 283% mai mult decât aceeași lună din 2020. Creșterile au fost din ce în ce mai mici pentru Telegram, din acel moment, culminând cu luna aprilie, când chiar a avut cu 3% mai puțini utilizatori noi de la an la an.

Microsoft închide Azure Blockchain Service CITEȘTE ȘI Microsoft închide Azure Blockchain Service

Cu 50,6 milioane de utilizatori noi, Signal creștea în luna ianuarie cu 5.001% față de ianuarie 2020. Și în cazul Signal nivelul creșterii a scăzut de atunci, însă Signal are în continuare cifre mult mai bune decât anul trecut. În aprilie, Signal a înregistrat 2,8 milioane de utilizatori noi, față de 1,3 milioane în urmă cu un an.

Despre WhatsApp, Sensor Tower spune că intrase într-un declin în ceea ce privește atragerea utilizatorilor noi încă înainte de scandalul noilor politici. În aprilie 2020, de exemplu, numărul noilor adepți WhatsApp a scăzut cu 28% față de luna martie - asta chiar în condițiile în care pandemia începea să contribuie la creșterea adopției soluțiilor de comunicare de la distanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
telegram
signal